Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъж загина при пожар в Русе

Снимка: архив

Възрастен мъж е загинал при пожар в апартамент в Русе, съобщи говорителят на МВР в крайдунавския град. Сигнал за инцидента бил подаден в 7,55 часа. Огънят е лумнал на третия етаж в блок на кв."Здравец". Веднага на място пристигнали три противопожарни автомобила, екипи на полицията и на Спешна помощ. Живеещите във входа на блока са били евакуирани. Огнеборците са спасили от горящия апартамент жена с две деца. 85-годишният мъж, който също е бил в жилището е загинал. Причините за инцидента се изясняват. Предполага се, че пожарът е предизвикан от повреда в електрическо одеяло, което възрастният мъж използвал.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гореща телефонна линия

По разпореждане на министър-председателя Димитър Главчев МВР разкрива телефонна линия, на която могат да се подават сигнали за пожари.  Номерът – 02 901 1298, ще бъде на разположение денонощно, паралелно с единния телефон за спешни случаи 112 .  Сформираният от премиера Главчев оперативен щаб във връзка с пожарите също е мобилизиран, така че..

публикувано на 17.07.24 в 12:10

Още един депутат напусна ДПС

Хюсни Адем е поредният депутат, който напуска парламентарната група на ДПС, стана ясно в началото на днешното пленарно заседание на парламента, съобщава БНТ.  Хюсни Адем положи клетва като народен представител в края на юни на мястото на Филиз Хюсменова, чиито пълномощия бяха прекратени след подадена от нея оставка. Миналата седмица 17..

публикувано на 17.07.24 в 09:34

И днес спират камиони заради жегата

Заради високите температури и днес от 13:00 ч. до 21:00 ч. ще бъде ограничено движението за камиони над 20 тона по пътни участъци в 10 области в страната, сред които Шумен, Русе, Търговище, Разград и Силистра. В Русенско област забраната е в участъка от изхода на Русе в посока Разград, както и по пътя Русе - Велико Търново от изхода на Русе..

публикувано на 17.07.24 в 09:24

Адреси без ток

Ето къде ще бъде прекъснато електрозахранването днес заради ремонтни дейности и профилактика: В област Р азград О т 08:30 ч. до 16:30 ч. ток няма да има в част от село Просторно – улиците “Дунав“, „Чавдар войвода“, „Хаджи Димитър“, "Любен Каравелов", "Стефан Караджа" и "Искър" . В Русенско В интервала от 08:00 ч. до..

публикувано на 17.07.24 в 08:10

Опасно горещо време

Между 20 и 25 градуса бяха температурите в 6:00 ч. тази сутрин в региона. В Шумен са измерени 23 градуса, атмосферното налягане е 987 хектопаскала, а относителната влажност на въздуха – 83%.  Днес ще преобладава слънчево време, следобед ще има временни увеличения на облачността, но валежи с гръмотевици са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен..

публикувано на 17.07.24 в 07:13

Новият Европарламент заседава

Европейският парламент се събира на първото си заседание, на което днес трябва да бъдат избрани негов председател, заместник-председатели и квестори. 720 евродепутати днес ще гласуват за кандидатурата на председателя на предишния ЕП Роберта Мецола, излъчена от Европейската народна партия, за половин мандат от две години и половина. На..

публикувано на 16.07.24 в 09:16

Кампания срещу дрогата

Националната агенция за приходите и Агенция „Митници“ обединяват усилията си за превенция и противодействие на хазартната и наркотичната зависимост. Двете приходни агенции сливат кампаниите си, насочени към подрастващите, като общата инициатива остава под надслов  „Не сте сами“. Тя е насочена към превенция на наркотичната зависимост сред..

публикувано на 16.07.24 в 09:04