Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Разград с добри резултати

Снимка: ЕПА/БГНЕС

5% намаление на престъпленията отчитат от Областната дирекция на МВР в Разград за изминалите 9 месеца. 910 престъпления са регистрирани от началото на тази година до края на септември, докато през 2017 г. за същия период те са били 980. За септември пък статистиката сочи, че няма нито една телефонна измама, каза за Радио Шумен директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Ивайло Йовчев.

За да получат оценка за работата си и да чуят какво мислят децата за професията полицай, от Районното управление на полицията в Разград са организирали конкурс за есе. Идеята е да се чуе мнението на учениците и тяхното становище по темата „Ако бях полицай…“. Конкурсът е за ученици от 8 до 12 клас. Творбите ще се приемат до 26 октомври, а първенците ще бъдат обявени по повод празника на полицията 8 ноември. 

Със старши комисар Ивайло Йовчев за криминогенната обстановка в област Разград разговаря Ирина Павлова.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Търси се вода за селата

В летните горещини проблемите с водоподаването се усещат особено остро. Недостигът на вода е един от основните проблеми и в шуменското село Лозево.   „Водата в язовир „Тича“ не достига. Търсим нови местни водоизточници. Със средства на селото ще прокопаем и ще положим нов водопровод“, каза кметът на Лозево Петър Атанасов.  Той допълни, че..

публикувано на 13.08.24 в 16:03

Училище подготвя млади родители

Училището за бременни към Комплекса за социални услуги за деца и семейства – Шумен вече е в очакване на 80-тата група бъдещи родители.  Услугата е безплатна за всички, а желаещите да станат част от това  вълшебно преживяване, трябва да се запишат предварително.  Съвременното родителство е предизвикателство, и колкото по-навреме родителите влязат..

публикувано на 13.08.24 в 15:51
СУ

Санкции за учениците

Лятната ваканция е в разгара си, училищата са затворени, но новата учебна година не е толкова далеч и проблемите в родното образование са отново на дневен ред. Заговори се за дисциплината и правилата в училище, както и за трудностите, които учители и директори изпитват, когато се налага да прилагат наказания на учениците, които нарушават..

публикувано на 13.08.24 в 10:04
Албена

Изключение за туроператори

Ще внасят ли всички туроператори пари в Гаранционния фонд? Проектозакон въвежда понятието Туроператор Б, т.е. той не работи с крайни клиенти, а продава на други.  Това, според туристическия бранш, отваря широко вратата за сивия сектор. Ще се създават условия за въвеждане в заблуждение и ще се поставят в неравностойно положение туроператори, които са..

публикувано на 12.08.24 в 12:40
Кадър от Нова ТВ

Събират пари с фалшиви кампании

Фалшиви кампании за събиране на средства от дарители за нужаещи се от лечение деца тече през последните дни в онлайн пространството. Измамниците използват реални снимки на болни деца, но средствата не достигат до нуждаещите се.  Една от снимките е на починало вече онкоболно дете.  След множество репорти, страницата за събиране на средства на едно от..

публикувано на 10.08.24 в 12:12

Един изстрел 2 пъдпъдъка

Днес стартира новият ловен сезон на пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и бекасина. Най-добрите авджии вече се "записаха" с добра слука.  Радио Шумен избра да ви срещне със заклетия авджия от шуменското село Салманово Георги Жечков. Той има близо 35 години стаж по ловните полета и запас от десетки интересни истории.  Чуйте цветния му разказ..

публикувано на 10.08.24 в 11:20

Днес честваме мързела

И мръзелът си има свой празник. 10 август е обявен за Световен ден на мързела. Тази година той се пада в събота, ден отреден за повече почивка. Така че, ако не действате на бързи обороти, не се укорявайте. За българина обикновено се казва, че е пословично трудолюбив, затова ние решихме да попитаме шуменци - вярно ли е това, важи ли и днес? Получихме..

публикувано на 10.08.24 в 10:43