Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двуметрово писмо до Радио Шумен

7
Снимка: Радио Шумен

Точно преди срещата на приятелите на вечерното предаване „Денят на совите“ на 15 септември, екипът на Радио Шумен получи много интересно писмо. То е едва десетина сантиметра широко, но дълго над 2 метра. Негов автор е Теменуга Димитрова Джурова от София. В писмото си тя споделя, че е сред първите ни слушатели още преди 22 години.

В писмото името „Денят на совите“ е изписано вертикално на листа с цветен шрифт и срещу всяка от буквите авторката е написала характерни думи. Срещу тях пък има удивителни цветни карикатури.

Дамата е посветила повече от 32 години на професията клиничен лаборант и е любопитен талантът, вложен във въпросното писмо. Ето какво сподели Теменуга Димитрова Джурова пред Христина Димитрова.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Русенец стигна до Полша с колело

Успешно преминат е първият етап от предизвикателството на Радослав Драшков. 21-годишният русенец иска да обиколи Европа с колело. На 12 август той тръгна от родния си град и вече е преодолял около 1200 км. От полския град Краков Радослав разказа за премеждията си по пътищата на Румъния, Унгария, Словакия и Полша. След кратка почивка Радо ще се..

публикувано на 31.08.24 в 13:22
Община Търговище

Документът е готов

Ако искате от община Търговище да ви бъде издадено удостоверение за настоящ адрес, за наследници, разрешително за строеж или друго, когато документът бъде готов, от кметството ще ви информират на мобилния телефон. Към момента обаждания се правят за 30 от общо 139 административно-технически услуги. Роботизирана система два пъти дневно..

публикувано на 30.08.24 в 08:50
Мисионис

Тайните на реставрацията

Последните открития от археологическите разкопки в региона – уникалният оловен печат в Плиска и находките в древния Мисионис, дадоха повод да потърсим хората, които разкриват богатството на артефактите.  „В България, която е изключително богата на културно наследство, трябва да има много специалисти реставратори. Обектите ни страдат от липсата на..

публикувано на 30.08.24 в 08:45

Колко струва кубче лед?

Все още сме в сезона на пътуванията и почивките. И морето, и планината привличат туристи, а докато отмаряме, често посещаваме и заведения. Във всеки активен сезон обаче, има по няколко драстични случая, които скандализират посетителите – някъде налагат такса климатик, другаде плащаме за резен лимон или кубче лед.  Какви са правата ни на клиенти и..

публикувано на 30.08.24 в 08:18

Възрожденец с кауза

На рождената му дата и на родното му място - възрожденска Жеравна, ще бъде представена книгата на Милена Георгиева, посветена на педагогическата и обществена дейност на Тодор Икономов. За бележития възрожденец Милена Андреева казва, че шуменци са считали за свой, за нашенец. Той идва в града през 1866 година и учителства близо 4 години. Наред със..

публикувано на 29.08.24 в 13:59
Ахмед Доган и Делян Пеевски

Враждите в ДПС

Преди няколко дни съпредседателят на ДПС Делян Пеевски и още седем от приближените му заместник-председатели и депутати бяха изключени от партията. Освен това Пеевски беше освободен и като председател на парламентарната група на ДПС.  Решението на почетния председател на ДПС Ахмед Доган е било прието на заседание на Централното оперативно бюро, като..

публикувано на 29.08.24 в 11:36

Искат държавните помощи сега

Проблемът с работната ръка в селско стопанство е един от най-наболелите в сектора. Всъщност той не е само в България, а е широко разпространени в цяла Европа.  За поредна година стопаните се оплакват, че трудно намират работници за неквалифициран труд. Проблеми създаде и сушата през последните години. За това земеделци настояват държавните помощи по..

публикувано на 28.08.24 в 08:42