Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пет улици в ремонт

Улични кърпежи във Велики Преслав
Снимка: Радио Шумен

Нови пет улици ще бъдат преасфалтирани във Велики Преслав за над 1.8 млн. лв. Парите са осигурени от европейската Програма за развитие на селските райони. В обхвата на проекта попадат улиците „Любен Каравелов“, „Чъргубиля Мостич“, „Отец Паисий“, „Йоан Екзарх“ и „Лозарска”.

„Процедурите трябва да приключат в рамките на следващите 10 дни“, обяви за Радио Шумен кметът Александър Горчев. Предвидена е и подмяна на водопроводната мрежа по улиците. Средствата от 1.4 млн. лв. за тази дейност са одобрени от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

„Надявам се ремонтите да стартират до края на месеца или началото на следващия“, заяви Горчев. Петте улици не бяха част от ремонтите на ВиК мрежата във Велики Преслав през 2015 – 2016 г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Град Шумен

Намалиха тротоарното право

Месечна такса от 30 лв. за разполагане на маса с четири стола в центъра на Шумен ще плащат собствениците на заведения. Предложението дойде в писмо до общината от регионалната Асоциация на ресторантьорите и хотелиерите. В старата наредба за определяне на местните такси и цени досега бе заложена единствено дневна такса от 2 лв. за централната градска част...

публикувано на 25.07.24 в 12:55

Хваната в кражба

42-годишна жена от Шумен е извършила кражба на стоки на стойност от 225 лева. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът за криминалното деяние е получен вчера около 11:20 часа от търговски обект на бул. „Славянски“. Жената е задържана за срок до 24 часа в районното в Шумен. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 25.07.24 в 12:18

Пожар на покрива

Покрив и техника изгоряха при пожар в постройка в Нови пазар снощи, други три сгради са спасени от пламъците. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът за огъня е получен около 21:50 часа в РДПБЗН Шумен. Съобщено било за пожар на ул. „Цар Асен“ в Нови пазар. На място е изпратен екип от Смядово.  Установено било, че огънят е унищожил техника и..

публикувано на 25.07.24 в 12:08

Двама арестувани за грабеж

Задържаха двама мъже на 19 и 21 години, извършили грабеж. Това съобщават от шуменската полиция. Криминалното деяние било извършено на 20 юли в 6:00 часа сутринта. 41-годишен мъж вървял по ул. „Цар Освободител“, когато двама младежи със сила му отнели чанта с документи, други вещи и 30 лева.  Работата по образуваното досъдебно производство продължава..

публикувано на 25.07.24 в 11:05

Високите заплати останаха за есента

Високите заплати на управителите на общинските лечебни заведения ще бъдат коментирани отново на септемврийското заседание на Общинския съвет в Шумен, тъй като решение по тази точка днес не бе взето. 17 съветници гласуваха "за", 4 - "против" и 18 - "въздържал се". Преди гласуването на точката кметът проф. Христо Христов призова общинските съветници..

публикувано на 25.07.24 в 10:52

Плиска и с. Каспичан без вода

Без вода ще са днес (25.07.) град Плиска и село Каспичан, съобщават от ВиК Шумен. Причина е авария на водопровод.  Техническият екип е мобилизиран за отстраняване на проблема до края на работния ден, съобщават от водното дружество.

публикувано на 25.07.24 в 10:38

Бисерка Йовчева се закле

Преподавателят по информатика и почетен гражданин на Шумен Бисерка Йовчева влезе в шуменския Общински съвет. Тя положи клетва в началото на днешната общинска сесия. Бисерка Йовчева зае мястото на Даниела Русева от Местна коалиция ДБГ, която стана заместник-кмет по европейски политики, екология и туризъм. Йовчева е била няколко мандата общински..

публикувано на 25.07.24 в 09:55