Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

250 000 лв. за хемодиализата в Шумен

Снимка: Радио Шумен

Близо 5 млн. лева отпусна Министерството на здравеопазването за обновяване и преоборудване на отделенията по хемодиализа в страната. Това съобщиха от ведомството днес.

Сред лечебните заведения, които ще бъдат финансирани, са болниците в Шумен, Разград и Русе. Разпределението на средствата е съобразено с  отправените от ръководствата искания за инвестиции в ремонти и нова апаратура.

Д-р Димитър Костов, директор на болницата в Шумен, уточни, че заявената от лечебното заведение сума е 250 000 лева. Парите са нужни за купуването на хемодиализни апарати, легла и водоочистващи системи. 80 души от Шуменска област са пациенти на отделението в болницата.   


ВИЖТЕ ОЩЕ

Обещанията на кмета

Управленската програма на кмета на Шумен Любомир Христов и екипа му за настоящия мандат влиза като докладна записка за предстоящото заседание на Общинския съвет, насрочено за 27 февруари. В документа градоначалникът разделя приоритети в няколко направления. В икономическо отношение като важни цели се посочват привличането на български и чуждестранни..

публикувано на 18.02.20 в 12:38

Червеното злато на България

Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ ще бъде домакин на среща „Шафрановият минзухар – червеното злато вече е в България“ на 20 февруари. В нея ще участва Хасан Тахиров – председател на Българската национална асоциация на производителите на шафран и биологични шафранови продукти. Срещата ще се проведе от 11 ч. в зала 318 на..

публикувано на 18.02.20 в 11:32
Архив

На кафе и сладки изкушения

Общинското предприятие „Туризъм, публични прояви и атракции“ кани шуменци и гостите на града в Международния ден на екскурзовода – 21 февруари, петък, от 10.00 ч. в двора на къща „Д-р Верби“ да присъстват на откриването на новото заведение „Куфатария“. С кафе, приготвено на пясък, сладки изкушения и малък комплимент ще бъдат посрещнати всички..

публикувано на 18.02.20 в 11:13

Акция на пътя

426 превозни средства са проверени по време на едноседмичната специализирана полицейска операция по безопасност на движението, която се проведе в Шуменско за контрол над автобусите и товарните автомобили. Проверени са 402 товарни автомобили. Нарушенията за превишена скорост са 121. По време на проверките са установени двама водачи, които са..

публикувано на 18.02.20 в 11:06

Благотворителна инициатива

Къщичка на Пижо и Пенда отвори врати на Старият бряст в Търговище. Специален щанд ще предлага ръчно изработени мартеници, а събраните средства ще бъдат за децата от Центъра за специална образователна подкрепа. Инициативата е на частния предприемач Ивайло Христов. "Всяка година се стараем да реализираме някоя благотворителна инициатива. Идеята е да се..

публикувано на 18.02.20 в 09:49

Библиотека в АГ отделението

Малка библиотека е поставена в Акушеро-гинекологичното отделение към Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен. Целта е да бъде предоставена още една възможност за занимание на пациентите, каза за Радио Шумен Веска Райчева - старша акушерка в отделението. "Това е един от начините да помогнем на нашите пациенти да излязат по-бързо от стреса,..

публикувано на 18.02.20 в 09:30

Ремонт затваря път

Във връзка с възобновения ремонт по 4-километровия участък от околовръстния път до село Васил Друмев се въвежда временен режим със спиране на движението в участъка от км 19 до км 23 от пътя.Това съобщиха от Община Шумен. Ограничението важи за дните от 18 до 21 февруари включително. За обходен маршрут ще се използва път I-7 през път II-73,..

публикувано на 18.02.20 в 09:10