Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уникална колекция в Радио Шумен

3
Снимка: Радио Шумен

Радио Шумен е домакин на изложбата с фотопана, в които са показани моменти от провеждането на конкурсите на името на Панчо Владигеров, организирани от едноименната фондация. Във фотоколекцията може да бъдат видени лауреати от конкурсите през годините, членове на журитата и гости на музикалния форум, които са допринесли за разпространението на българската култура по света.

Изложбата "Конкурсът през годините" е част от съпътстващата програма на Международния конкурс за камерно пеене "Панчо Владигеров", който ще продължи до 13 октомври включително. Фото паната са създадени по идея и с материали от фондация "Панчо Владигеров" и са изработени от "Артпринт". 

Изложбата се открива днес от 17.30 ч. и ще остане в арт пространството на Радио Шумен до края на месеца. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Как се пише добра история

Родителите на Емил Стефанов се запознават в София, но се преместват на североизток и така Емил израства в Шумен. Завършва Икономическия техникум в града, но още докато учи там, разбира, че икономическите науки не са неговото поприще и се насочва към изкуството.  В момента работи като сценарист, понякога актьор и режисьор, по различни проекти.  Кога..

публикувано на 09.08.24 в 12:50

Песни за любовта в „Лято Арт“

Последният ден от инициативата „Лято Арт“ е за всички, които харесват джаз музиката, тангото, шансоните и всички онези любими песни, които разказват за любовта. Тази вечер в Ганушевата къща за първи път в Шумен гостуват певицата Джорджия Павлова и акордеонистът Илко Градев, които ще представят своя проект „Multilingual“ с подзаглавието „Музиката..

публикувано на 09.08.24 в 12:06

Ники Станоев в "Лято Арт"

Николай Станоев, когото познаваме от театралната сцена и от телевизионния екран, е поредният участник във фестивала "Лято Арт" в Шумен. Той ще гостува в Ганушевата къща във вечерта на театралното изкуство.  Забавен, усмихнат, енергичен, винаги замесен в няколко проекта, свързани с изкуство. Виждали сме го в различни роли, дори и на Михал Мишкоед на..

публикувано на 08.08.24 в 11:32
Ганушевата къща

Среща с актьора Ники Станоев

Среща с актьора Ники Станоев днес - 8 август, е поредното събитие от програмата на „Лято Арт“. Проявата започва от 18:30 часа в двора на „Ганушевата къща“. Водещ на вечерта ще бъде актрисата Стефани Лечева. Двамата актьори са подготвили изненада за публиката. Организатор на събитието е „Клуб култура за Шумен“. Срещата се реализира със..

публикувано на 08.08.24 в 09:44

Художник празнува годишнина с изложба

Своята 70-годишнина ще чества с изложба търговищкият художник Цончо Денев днес, 8 август. Експозицията ще покаже на публиката произведенията, които авторът е създал през последните три години. В художествената галерия „Проф. Никола Маринов“ Цончо Денев разкрива живота си, емоциите, труда, старанието и търсенията си. В картините, които са..

публикувано на 08.08.24 в 08:25

"Лято Арт" в библиотеката

Програмата на седмицата „Лято Арт“ в Шумен днес продължава с откриването на изложба на художниците – членове на Сдружението с нестопанска цел „Клуб култура за Шумен“. Организацията стои в основата на петте дни, в които в Шумен се слушат музика, стихове, има театрални изпълнения и картини на художници. Тази вечер свои творби и пластики ще..

публикувано на 07.08.24 в 15:58

Изложба на шуменски художници

Изложба на шуменски художници, членове на „Клуб култура за Шумен“ предлага днес афишът на „Лято Арт“. Картините ще бъдат подредени в галерията на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“.  Във вернисажа участват Александър Величков, Бехчет Данаджъ, Валерий Желязков, Красимир Арсов, Калоян Тодоров, Мариана Петкова и Пламен Петков. С изпълнения на..

публикувано на 07.08.24 в 13:56