Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Часът на „Еразъм+"

Снимка: MediaCafe.BG

За дни на програмата „Еразъм+“ са обявени от европейската комисия дните 12 и 13 октомври. По този повод детските градини в Шумен, които имат одобрени проекти по тази програма, ще представят своите дейности. Това са детските градини „Братя Грим“, „Светулка“, „Латинка“ и „Космонавт“ и „Буратино“ от кв. "Макак".

Празникът ще започне от 10 ч. на 12 октомври пред драматично-кукления театър в Шумен и ще премине под мотото „Часът на „Еразъм+“, каза за Радио Шумен директорът на градината „Братя Грим“ Евгения Михова.

Празникът пред театъра утре ще премине без предварителен сценарий и водещ, идеята е децата спонтанно да представят това, което умеят, каза още Михова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Шуменски села без вода

Спряно е водоподаването в района на Седми километър в Шумен и селата Панайот Волов и Белокопитово заради аварийно-възстановителните работи по напорен водопровод за водоем 7000 м3. Пълненето на водопроводната система ще започне след 15,00 ч. днес, съобщават от ВиК дружеството в Шумен.

публикувано на 29.01.20 в 09:30
Снимката е илюстративна

Отварянето на старите кладенци не започва от нулата

Темата за възстановяването на старите кладенци край Шумен излезе отново на дневен ред след водната криза в средата на месеца. Кметът на Общината Любомир Христов обяви, че ще търси финансиране от държавата, за да осигури алтернативни източници на вода за десетия град. Възстановяването на кладенците бе поставено като основен приоритет в..

публикувано на 28.01.20 в 16:34

Нов дом за възрастните хора

Възрастните от Дома за стари хора „Стефан Смядовски“ в Шумен най-после са в новия си дом. Сградите на едно от бившите военни поделения приюти 150 шуменци от третата възраст. Министерският съвет отпусна 1,5 млн. лв. през август 2018 г. за реконструкцията на бившето поделение на КЕЧ. Пребазирането на дома започнаха в началото на 2019-та. В края на..

публикувано на 28.01.20 в 14:34

Затворена улица

Временно се затваря за движение ул. „Цар Иван Александър“ в участъка от кръстовището на ул. „Лайош Кошут“ до кръстовището с ул. „Петър Делян“ в Шумен от 7.30 до 16.00 ч. на 30 януари, четвъртък. Ограничението се налага заради планирано намаляване на височината на дървета в тази част на улицата. Временната промяна в организацията на движение ще..

публикувано на 28.01.20 в 14:08

Америка призна шуменци

Американското списание Constructionexec, медия призната за номер 1 в областта на строителния бизнес в САЩ, обяви продукт разработен в Шумен, за един от най-търсените през 2019 и 2020 година. Софтуерът е насочен към решаване проблема със създаване на времеви график и разчет на материали, вложени в един строителен обект от един подизпълнител...

публикувано на 28.01.20 в 13:38

Търсят най-руйното вино

Община Велики Преслав, градското читалище „Развитие” и местният винзавод организират поредните винени дегустации в старата столица. Те предшестват празника Трифон Зарезан.   Най-добрите домашни елексири ще се състезават в конкурс за бяло и червено вино. Победителите в двете категории ще бъдат наградени на площада във Велики Преслав при откриване..

публикувано на 28.01.20 в 12:40

Оставки под натиск в КОЦ - Русе

От днес двама от химиотерапевтите в русенския Комплексен онкологичен център не са на работа и всичките 6000 пациенти на отделението остават в ръцете на останалите двама лекари. До този абсурден случай се стигна след поредица от постове във Фейсбук, в които д-р Катерина Генова и д-р Людмил Станев са упреквани в грубо отношение към пациенти...

публикувано на 28.01.20 в 12:17