Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Грижовна есен за възрастните

Ендокринолози, ортопеди, офталмолози и уролози ще посетят тази седмица села в Дуловска и Тутраканска община, съобщиха от Националната асоциация на тютюнопроизводители. Медицинските специалисти ще преглеждат безплатно възрастни хора по програмата „Грижовна есен“, станала вече традиционна в регионите, където се отглежда тютюн.

Днес и утре лекарите и екипите им ще са в Дулово и Тутракан. На 18 октомври ще бъдат посетени селата Нова Черна и Окорш. На 19 октомври ще бъдат преглеждани гражданите на Цар Самуил и Правда. А на 20 октомври специалистите ще бъдат в Искра и Черник.ВИЖТЕ ОЩЕ

Новозаразени в Дулово и Нова Черна

Новите два случая на коронавирус в област Силистра са от Дулово и тутраканското село Нова Черна, съобщават от Регионалната здравна инспекция. Заразените нямат връзка с досегашните семейни огнища в същите населени места. Издирват се контактните, за да може и те да бъдат изследвани. Инспекторите от РЗИ – Силистра продължават да правят тестове на..

публикувано на 04.08.20 в 11:22

Ден на градинаря

Денят на градинаря ще бъде отбелязан днес в алфатарското село Цар Асен. Празникът се организира за пета поредна година, съобщи за Радио Шумен кметът на Алфатар Янка Господинова. Ще се включат представители на читалищата, пенсионерските клубове и потребители на всички социални услуги, които се предлагат в общината. Местните жители ще покажат продукция..

публикувано на 03.08.20 в 11:52

Възстановяват линията Варна - Силистра

Изпълнението на автобусната линия Варна – Силистра се възобновява от днес, 1 август. За това информират от Община Силистра. От морската столица рейсовете ще тръгват в 12,30 ч., а от крайдунавския град – в 16,30 ч. Курсовете бяха спрени от 13 юли по искане на превозвача, като причините бяха извънредната епидемична обстановка и въведените..

публикувано на 01.08.20 в 11:35

Четирима митничари с COVID-19

Четирима служители на Граничния контролно-пропускателен пункт в Силистра са диагностицирани с COVID-19, съобщават от Областната администрация. Очаква се информацията да бъде отчетена утре в Единния информационен портал. През последните 14 дни са изследвани всички контактни в работните смени от трите институции на границата - Граничното полицейско..

публикувано на 31.07.20 в 14:59

Нов почетен гражданин

Бизнесменът Явор Георгиев е обявен за почетен гражданин на Силистра. Това стана на днешното заседание на Общинския съвет. „За“ номинацията гласуваха 27 съветници. Явор Георгиев е стопански ръководител и дарител с дългогодишна общественополезна дейност за общността, с постоянен и изключителен принос и заслуги за развитието на града. Той е сред..

публикувано на 30.07.20 в 18:07

Нови семейни огнища в Силистренско

5 са новите случаи на COVID-19 в Силистренско, съобщават от областната администрация. В областния град заразените са трима, по 1 случай е регистриран в Тутракан и Дулово. В Силистра и в Дулово става дума за нови семейни огнища. Заразената от Тутракан е жена, настанена в болница в Русе, но заради местожителството си по адрес е влязла в раздела за..

публикувано на 29.07.20 в 12:31

Знаем ли си правата?

Сдружението „Дуросторум-Дръстър-Силистра“ започна работа по проект в подкрепа на човешките права. Предстои провеждането на информационни кампании за разяснение за правата на човека, които ще бъдат насочени към публични институции, учители и преподаватели, а крайните ползватели са деца и младежи на възраст 15-17 години. Ще бъдат..

публикувано на 29.07.20 в 11:18