Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Лични вещи в изоставения багаж

Снимка: Радио Шумен

Изоставеният багаж на пейка в пространството между автогарата и жп гарата в Шумен снощи е съдържал лични вещи, съобщиха от шуменската полиция.

Радио Шумен припомня, че след получен сигнал за изоставен багаж малко преди 21 ч. на 16 октомври автогарата в Шумен остана блокирана в продължение на 4 часа, а районът около нея бе отцепен от полицията. Екип на Специализирания отряд за борба с тероризма - Варна пристигна на място. Прегледано е било съдържанието на оставените раница и куфар. Установено било, че съдържат лични вещи. Собственикът им, 29-годишен германски гражданин, бил установен. В града бил с туристическа цел.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Седмица до крайния срок

Над 4450 от фирмите, плащащи корпоративен данък, са обявили приходите си в шуменския офис на НАП седмица преди настъпването на крайния срок. Близо 7000 пък са едноличните търговци и земеделските стопани, избрали да се облагат като еднолични търговци, които вече са подали декларации за доходите. До края на юни, заедно с годишната си данъчна..

публикувано на 23.06.21 в 13:10

Памет за полк. Константин Каварналиев

С поднасяне на венци и цветя днес в Шумен беше почетена годишнината от гибелта на полковник Константин Каварналиев. В церемонията пред неговия паметник участваха представители на Шуменския гарнизон, на областната организация на Съюза на ветераните от войните и на Военното окръжие. Полк. Константин Каварналиев е роден в Шумен през 1866 г., а по-късно..

публикувано на 23.06.21 в 12:52

Огнеборци спасиха дете в беда

През последните 24 часа дежурните противопожарни екипи са реагирали на пет сигнала за произшествия, съобщават от шуменската полиция. Огнеборците са спасили дете в беда, търсили са змия в баня, помогнали са на паднал до реката човек и са потушавали пожари. В 10:16 часа е получено съобщение за дим от вход на жилищен блок на ул. “Ген. Скобелев“ в..

публикувано на 23.06.21 в 11:17

Само един приет пациент

Един пациент с коронавирус е приет за изминалото денонощие в шуменската болница, а изписаните са четирима. Това съобщи за Радио Шумен д-р Йорданка Маринова от здравното заведение. Към момента в COVID структурите са настанени 19 души, като 13 от тях имат положителна проба за коронавирусна инфекция, резултатите на останалите се очакват. В..

публикувано на 23.06.21 в 10:10

Част от Шумен пак без вода

И днес част от Шумен е без вода поради аварии. Това съобщават от ВиК - Шумен. В града е спряно подаването по улица „Мизия“ и по част от улица „Съединение“, а в „Дивдядово“ от 10,30 ч. вода няма да има в горната част на квартала. Не се посочва приблизителен час, в който проблемите по мрежата ще бъдат отстранени.

публикувано на 23.06.21 в 10:07

Наркодилър на съд

Шуменец е предаден на съд по обвинение в разпространение на наркотични вещества в условията на опасен рецидив. Това съобщават от Апелативната прокуратура – Варна. Мъжът е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от подобен характер. На 12 април във Варна 30-годишният обвиняем бил задържан в момент на продажба на наркотични..

публикувано на 23.06.21 в 09:59

Сметище стана градина

Любимо място на децата в летните игри и лудории и приятно кътче, където можеш да седнеш с приятели на раздумка е новият парк в село Божурово, община Върбица. Дълго време жителите на върбишкото село изхвърляха отпадъците си на това място. Днес там има пъстри детски съоръжения, красиви пътеки и пейки. Мястото беше преобразено от сметище на красива..

публикувано на 23.06.21 в 09:38