Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европари за плодове и зеленчуци

Снимка: stylissimo-bg.com

Нова държавна помощ за сертифициране на стопанства в сектор „Плодове и зеленчуци“ одобри Европейската комисия. Схемата е разработена и ще се прилага по предложение на браншовите организации в сектора.

Целта на помощта е чрез подкрепа на земеделските стопани да се оптимизира процесът по производство на качествени селскостопански продукти в сектор „Плодове и зеленчуци“, да се намали използването на химически суровини и да се сведе до минимум вредното въздействие върху околната среда. Подпомагането е насочено към малки и средни предприятия - земеделски стопани, и към признати групи или организации на производители в сектор „Плодове и зеленчуци”.

Годишният размер на помощта е до 1200  лв. на бенефициент и до 5000 лв. на група или организация на производителите.  Предвижда се схемата да се прилага до 31 декември 2020 г. след решение на Управителния съвет на Държавен фонд „Земеделие“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Помощи за лозари и винари

Заявления за авансово плащане чрез Системата за електронни услуги могат да подават всички земеделски стопани със сключени договори по програмите „Инвестиции в лозаро-винарския сектор“ и „Инвестиции в екологични съоръжения“. Това съобщават от Държавен фонд „Земеделие“.  Ползващите финансова помощ трябва да прикачат в Системата сканирани или..

публикувано на 29.08.24 в 08:55

Почитаме свети Йоан Кръстител

На 29 август православната църква почита свети Йоан Кръстител. В българската традиция денят се нарича още Секновение, защото денят и нощта се изравняват и идва краят на лятото Почитайки св. Йоан Предтеча като най-велик от пророците, църквата посвещава на неговата памет няколко дни в годината. На 24 юни тя тържествено празнува рождението му, а на..

публикувано на 29.08.24 в 08:47

Консултации за РИК

Централната избирателна комисия ще приема заявленията на партиите и коалициите за участие в предсрочните парламентарни избори от 2 до 11 септември. А до 1 септември, областните управители трябва да проведат консултации с партиите за състава на районните избирателни комисии. Консултациите за състава на Районните избирателни комисии в Шумен,..

публикувано на 29.08.24 в 08:19

Облаци и дъжд в четвъртък

Между 19 и 23 градуса са температурите в Североизточна България тази сутрин. В 6:00 ч. в Разград и Търговище са измерени 19 градуса, в Шумен и Силистра – 21, в Русе – 23 градуса. В Шумен атмосферното налягане е 987 хектопаскала – близко до средното за месеца, ще се запази без съществени промени. Относителната влажност на въздуха е 69%. Днес..

публикувано на 29.08.24 в 07:18

Планово без ток на 29 август

Профилактика и неотложни ремонти на съоръженията за доставка на електроенергия ще са причина за спиране на тока в населени места от Североизточна България и днес, на 29 август, съобщават от електроразпределителното дружество. В Разградска област от 08:00 ч. до 17:00 ч.ще бъде прекъснато електрозахранването в части от областния град, от 08:30 ч...

публикувано на 28.08.24 в 20:46

"Маркет линкс": ГЕРБ отново първи

ГЕРБ-СДС отново би била първа политическа сила с почти 22%, ако изборите бяха сега. ДПС като монолитна партия би получила 15,4 на сто от гласовете и се нарежда на второ място. Следват "Продължаваме промяната-Демократична България", "Възраждане" и БСП. Това показват данните от национално проучване, финансирано и осъществено от bTV и "Маркет ЛИНКС"...

публикувано на 28.08.24 в 11:38

ЦИК започна работа

Централната избирателна комисия ще приема заявленията на партиите и коалициите за участие в предсрочните парламентарни избори от 2 до 11 септември.  Преди това - до 1 септември, областните управители трябва да проведат консултации с партиите за състава на районните избирателни комисии.  Крайният срок за регистрация на листите по изборни райони изтича..

публикувано на 28.08.24 в 10:55