Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поредната измамена по телефона

Снимка: БГНЕС

Жена бе измамена от неизвестен по телефона. Мъжът излъгал 65-годишна жителка на  Попово. Под предлог, че е необходимо да окаже съдействие на полицейски служители, провеждащи операция за задържане на извършители на телефонни измами, й отнел  3250 лв. и около 200 грама златни накити. Измамата е станала във времето от 11 до 15 ч. на вчера. По случая е образувано досъдебно производство.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Община Търговище

Комисиите онлайн и в Търговище

Заседанията на комисиите на Общинския съвет на община Търговище вече ще се излъчват онлайн в реално време. Това съобщиха от общинската администрация.  Предаването на заседанията ще става чрез видео платформа, която е достъпна на уебсайта на общината. В раздела за заседанията на постоянните комисии в сайта на администрацията вече се публикува и..

публикувано на 22.07.24 в 13:23

Конкурси за школски директори

В Търговищка област се търсят директори за oceм училища. Чeтиpи от тях са в Търговище - Bтopo основно училище "H. Й. Baпцapoв", Професионална гимназия по eлeĸтpoтexниĸa и cтpoитeлcтвo, Професионална гимназия по иĸoнoмичecĸa инфopмaтиĸa "Джoн Aтaнacoв" и Cпeциaлнo yчилищe зa yчeници c yвpeдeн cлyx "Cвeти Ивaн Pилcĸи“. Конкурси за директори са..

публикувано на 22.07.24 в 09:30

Робот в училище

Хуманоиден робот ще внедри в обучителния процес иновативно училище в Търговище, съобщава БТА. Това ще се случи в Професионалната гимназия по икономическа информатика „Джон Атанасов“ в областния град, след одобрен проект по Националната програма „Професионално образование и обучение 2024“ и модул „Модернизиране на материално-техническата база“,..

публикувано на 22.07.24 в 09:20

Ликът на цар Симеон на фасадата

Професионалната техническа гимназия „Цар Симеон Велики“ в Търговище вече е част от поредния проект на Станислав Трифонов, известен с артистичния си псевдоним Насимо. Проектът се казва „Великата стена на България“ и е насочен към изрисуване на фасадите на училищата в цялата страна. На централна стена на съответното училище се изобразява патронът..

публикувано на 19.07.24 в 11:59

Дофинансират 11 паралелки

Община Търговище ще дофинансира 11 маломерни паралелки през учебната 2024/2025 г, съобщиха от общинската администрация. Дофинансирането е с 43 397 лв. за общо 11 паралелки с по-малко от 10 ученици в 6 общински училища. Целта е да се обезпечи задължителното обучение на децата до 16-годишна възраст.  Решението дали средства ще бъдат отпуснати ще..

публикувано на 19.07.24 в 10:09

Повишават местни данъци

Увеличаване на данъка върху превозните средства и налога за недвижимите имоти предлага общинската администрация в Търговище. Проектът за изменение на наредбата за местните данъци е публикувана за обществено обсъждане. Предвижда се за автомобилите с мощност до 74 kW налогът да се повиши с 10 ст. на 1 kW. За тези с мощност над 74 кW повишението..

публикувано на 19.07.24 в 09:14

Ново осветление в Омуртаг

Рехабилитация и модернизация на уличното осветление започва община Омуртаг, съобщи БТА. Проектът обхваща 40 населени места, включително общинския център Омуртаг.  Ще бъдат инсталирани 3454 LED осветители. Ще бъдат внедрени системи за управление на енергията, включително системи за мониторинг и автоматизация, които ще оптимизират енергопотреблението...

публикувано на 19.07.24 в 09:10