Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конкурси за директори в Търговище

Само по един кандидат има за директорските позиции в Регионалния исторически музей и Художествената галерия „Никола Маринов”, които ще се явят днес (23.11.) на конкурсите, обявени от Община Търговище. За 10.00 часа е насрочен изборът на директор на музея. Единственият кандидат е досегашният директор Магдалена Жечева.В 14.00 часа ще започне конкурсът за директор на Художествената галерия. Пред комисията ще застане художникът Пламен Проданов. И двамата кандидати са внесли концепция за развитието на културните институции. С тях ще бъде проведено и интервю. В двете комисии, които са съставени от по 10 членове, има 3-ма представители от Община Търговище; 3 от музеи или галерии, съответно от съседни градове, като Разград, Шумен и Велико Търново; от синдикатите; работодателската организация; Министерството на културата.  До насрочването на конкурсите се стигна след изтичането на 5-годишния мандат на досегашните ръководители на музея и на галерията в Търговище.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отново спират движението на камиони заради жегата

Поради очакваните високи температури над 35 градуса, от 13:00 ч. до 21:00 ч. днес ще бъде ограничено движението на камиони над 20 тона по пътни участъци в областите Русе, Разград, Силистра и Велико Търново.  В област Русе ще бъде ограничено движението на тежкотоварни камиони по пътя Русе - Разград - от изхода на Русе в посока Разград при 12-ти..

публикувано на 16.08.24 в 10:51

Двама пострадаха при катастрофа

Катастрофа е станала по пътя Шумен - Варна близо до село Зайчино ореше, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен. Ударили са се лек автомобил и бус. Двама души са пострадали, те са откарани в шуменската болница. Временно движението се осъществява двупосочно в една лента. На място движението се регулира от полицейски екип..

публикувано на 16.08.24 в 09:39

Времето в петък

Днес отново ще е слънчево и горещо.  Следобед в крайните северозападни части на района ще се образува купеста облачност и ще превали и прегърми.  Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток, южно от Стара планина от изток, по крайбрежието подсилен от бриз.  Максимални температури от 33° до 38°, за раййона на Шумен около 34°. 

публикувано на 16.08.24 в 08:22

Планово без ток

Планови прекъсвания на територията на областите Шумен, Разград, Русе, Силистра и Търговище. Област Шумен Заради ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия от 08:00 ч. до 17:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на селата Ново Янково, Черни връх и Жълъд. По същото време ток няма да има и в село Страхилица..

публикувано на 16.08.24 в 08:15
Снимката е илюстративна

81-годишен шофьор блъсна пешеходец

60-годишен пешеходец е с опасност за живота, след като е бил блъснат от лек автомобил, докато е пресичал на пешеходна пътека в Русе. За това съобщават от русенската полиция. Сигналът за инцидента е бил подаден малко след 10:30 часа днес.  Автомобил, управляван от 81-годишен шофьор блъснал мъжа, пресичащ по пешеходна пътека на бул. "Цар Освободител". На..

публикувано на 15.08.24 в 15:48

Започва обновяването на ученическия стадион

Договора за обновяване и модернизиране на ученическия стадион „Цоньо Василев“ в Шумен подписаха кметът на Община Шумен проф. Христо Христов и президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов. Спортното съоръжение се предоставя безвъзмездно за ползване на Българския футболен съюз за срок от 20 години.  По програма за развитие на футбола към УЕФА -..

публикувано на 15.08.24 в 14:57

Полицията залови два мъже с наркотици

Двама мъже с наркотици са заловени в Търговище, съобщават от Областната дирекция на МВР. При полицейска проверка на 23-годишен мъж е открито електронно устройство, съдържащо течност, която при извършения наркотест реагира на наркотичното вещество синтетичен канабидоид.  При друга полицейска проверка в търговищкия квартал „Запад“ на 31-годишен мъж от село..

публикувано на 15.08.24 в 13:52