Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинска сесия в Ситово

Снимка: http://www.sitovo.bg

Общинските съветници в Ситово ще заседават днес. В дневния ред са включени 9 докладни записки. Ще бъдат разгледани промени в Наредбата за опазване на обществения ред и чистотата,  предложения за дейността на народните читалища за 2019 година и разпоредителни сделки с имоти общинска собственост.

Сесията на общинския съвет започва от 11 ч.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Помощи от Дулово

Над 150 жители на община Дулово са дарили дрехи и хранителни продукти за пострадалите от пожарите в село Воден. Това каза за Радио Шумен Сезен Сайън - организатор на благотворителната кампания.  Силистренци също са подкрепили акцията, в крайдунавския град са събрани 20 кашона с трайни хранителни продукти.  Микробусът с помощите ще тръгне утре..

публикувано на 25.07.24 в 12:37

Пожар изпепели кола

Лек автомобил „Пежо“ се самозапалил и изгорял в близост до язовира край село Срацимир вчера. Това съобщават от силистренската порлиция. Екип на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Силистра се отзовал на сигнала, получен в 16:47 часа. Огнеборците загасили пожара, преди да обхване близка гора.

публикувано на 25.07.24 в 09:24

226 бебета проплакаха в Тутракан

226 бебета са се родили в Тутракан от началото на годината, съобщават от местната болница.  Статистиката за първото шестмесечие показва, че 121 са момичетата, 105 - момчетата, а двойките близнаци - 10. За сравнение, за същия период през 2023 г. са се родили 223 бебета.  Ин витро са заченали 16 родилки, а резултатът - 21 бебета. 5 от тях за родили..

публикувано на 25.07.24 в 09:18

Цветни къщички за птици

Участниците в клуб „Моето лято без риск“ към Превантивния информационен център по зависимости в Силистра изрисуваха десет хранилки за птици. Пет от тях, съвместно с община Силистра, бяха поставени и напълнени с храна на крепостта „Меджиди Табия“.  Предстои останалите пет хранилки да бъдат поставени в Дунавския парк.

публикувано на 25.07.24 в 09:14

Изнесени приемни в селата

Продължава информационната кампания в област Силистра по процедурата за подкрепа за семейните предприятия и фирмите от творческите индустрии и занаятите. Чрез изнесени приемни хората получават информация за възможностите за кандидатстване с проекти за 2024 година.  Малки и микро предприятия могат да получат финансиране за нови машини, оборудване и..

публикувано на 24.07.24 в 11:46

Дърва за ветерани

Актуализирана е капиталовата програма на община Тутракан. Това стана днес на редовното заседание на Общинския съвет.  Прието е решение за отпускане на еднократна финансова помощ на двама жители от с. Варненци и с. Нова Черна във връзка с възникнали пожари в техните домове.  И през тази година ще бъдат осигурени дърва за огрев на ветераните от..

публикувано на 23.07.24 в 14:16

Плувен басейн за силистренци

Договор за безвъзмездно отдаване на открития плувен басейн бе подписан между кмета на община Силистра Александър Сабанов и собственика на басейна Явор Георгиев. От договора става ясно, че Георгиев отдава безвъзмездно на община Силистра ползването на съоръжението в рамките на три сезона.  Кметът заяви готовността на администрацията да състави..

публикувано на 23.07.24 в 13:27