Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сменяме личните лекари

До края на декември здравно осигурените могат да сменят личния си лекар като се регистрират при нов. За смяната не се изисква отписване от листата на досегашния общопрактикуващ лекар, тъй като това се извършва по служебен път в съответната Регионална здравноосигурителна каса.

Ако избираме лекар за първи път, можем да го направим по всяко време на годината, но при смяна на едно джипи с друго може да подадем документи два пъти в годината - в периода от 1 до 30 юни и от 1 до 31 декември всяка година. Процедурата е възможна само в тези месеци, но ако има други особености - смяна на местоживеене, тогава се извършва с молба в Здравната каса, напомнят от там.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Магията Фолклор

Поредното издание на традиционния Национален фестивал "Магията фолклор" ще се проведе на 20 юли (събота) от 16:00 ч. в тутраканското Старо село. Негови организатори са Община Тутракан и Народно читалище „Възраждане - 1940 г.“ в селото. Фолклорното събитие е част от програмата на фестивала „Огненият Дунав“. Целта на проявата е да съхрани и..

публикувано на 20.07.24 в 14:35

Надпревара по вода

Първи кръг на Националния шампионат по водомоторен спорт се провежда днес и утре в Тутракан. На брега на река Дунав спортното събитие беше открито днес от кмета на община Тутракан д-р Димитър Стефанов. Купата на Община Тутракан е най-голямата награда, за която ще се състезават участниците от 9 Водомоторни клуба от цялата страна. 38..

публикувано на 20.07.24 в 11:46
Свети Илия

Илинден е

Българската православна църква днес отбелязва паметта на свети пророк Илия. Той е смятан за предвестник на истинската православна вяра и за най-големия пророк в Стария завет. Заради това пророкът се възнася на небето жив, понесен на огнена колесница. В българския народен календар денят е известен още като Илинден, като светията се свързва с..

публикувано на 20.07.24 в 09:06

Времето в събота

Между 19 и 25 градуса са измерените в 6ч. тази сутрин температури в Североизточна България.  Най-хладно е било в Търговище –  19°, в Разград и Шумен - 22°, в Силистра термометрите са показвали 25, а в Русе - 25°.  Атмосферното налягане в Шумен е 987 хПа - малко по-ниско от средното за юли и слабо ще се понижи.  Относителната влажност на..

публикувано на 20.07.24 в 08:47

Вторият мандат - в понеделник

Президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание в понеделник в 11:00 часа.  От "Продължаваме промяната - Демократична България" вече обявиха, че ще го върнат веднага неизпълнен.

публикувано на 19.07.24 в 11:50
Снимката е илюстративна

Спират камионите и днес

Тежкотоварните автомобили с тегло над 20 тона ще бъдат спирани от движение и днес заради жегите. Ограничението е в сила от 13:00 ч. до 21:00 ч. и се отнася за областите Шумен, Разград, Силистра и Варна.  В най-горещите часове на деня камиони няма да могат да се движат по автомагистрала „Хемус“ при Буховци и при Невша, по главния път Търговище – Шумен..

публикувано на 19.07.24 в 10:48

Помощ за пострадалите

По 1578 лв. първоначална помощ ще получат пострадалите при пожарите в страната. Това заяви служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов. Парите ще бъдат изплатени веднага след подаването на молби в Агенция „Социално подпомагане“.  Отделно от това, пострадалите при пожарите могат да подадат документи и пред съответната община, за..

публикувано на 19.07.24 в 08:28