Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кураж да отстояваш правата си

Снимка: pixabay.com

Международния ден на хората с увреждания отбелязва светът на 3 декември. Близо хиляда са членовете на Съюзната организация на инвалидите в Шуменска област. Общински структури има в Шумен, Велики Преслав, Каспичан, Нови пазар, Смядово, Никола Козлево и Хитрино.

„На членовете на организацията пожелавам да са здрави, дейни и да имат куража да отстояват правата си, защото животът ни зависи от нас самите“. Това заяви пред репортер на Радио Шумен председателят на Регионалната организация на инвалидите в Шумен Иванка Казакова.

Сред хората със специални потребности Радио Шумен има много приятели. Ценим ги и им желаем да се чувстват значими всеки в областта, в която работи!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ВиК Шумен приключва ремонтите

Работата по включванията на част от новия довеждащ водопровод на Шумен към ВиК мрежата продължава, но вече е към финалната си фаза. Това каза главният инженер Антон Стефанов от ВиК Шумен. Очаква се до 18:00 - 19:00 часа тази вечер да приключат дейностите както по присъединяването, така и по планираните аварийни ремонти. Ако не възникнат..

публикувано на 31.07.24 в 16:48
Приют за бездомни животни във Велики Преслав

Определиха терен за приют

Новият терен за изграждане на приюта за бездомни животни във Велики Преслав е вече избран. На общинска сесия беше гласувано местоположението му да е местността "Новините". Тя се намира между Велики Преслав и с. Мостич, на главния път за Търговище.  Преди седмица във Велики Преслав се проведе обществено обсъждане за съдбата на кучешкия приют. Бяха..

публикувано на 31.07.24 в 14:04

Обновяват Старчески дом

Проектът за основен ремонт, обновяване и реконструкция на Дома за стари хора в Нови пазар беше одобрен. Стойността му е близо 3 млн. лв, а парите са по Националния план за възстановяване и устойчивост.  Предвижда се разширение на Дома, като се обособяват 9 единични и 28 двойни стаи за потребителите. Новите помещения ще бъдат обзаведени и оборудвани...

публикувано на 31.07.24 в 13:34

Пръскат срещу комари

Предстоят третирания против комари с препарати за растителна защита, съобщават от община Шумен. Собствениците на пчелни семейства в Шумен и в кварталите Макак, Дивдядово и Мътница трябва да вземат мерки за опазване на кошерите.  Пръсканията ще са на 5 срещу 6 и на 6 срещу 7 август от 22:00 до 6:00 часа. По преценка на собствениците мястото на..

публикувано на 31.07.24 в 13:06
Благороден елен

Бракониери застреляха елен

Труп на благороден елен е открит в землището на с. Градище, съобщават от шуменската полиция. Животното е убито вчера за времето от 01.00 часа до 02.30 часа. Трупът е открит от 48-годишен жител на Шумен.  По случая работят служители на РУ - Шумен. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 31.07.24 в 09:53
Архив

Шумен и Търговище без вода днес

Шумен, Велики Преслав и няколко села ще останат без вода за 24 часа. Причината за това е включване на част от новоизграден довеждащ водопровод за града. Едновременно с това от дружеството ще извършат планов ремонт на проблемни участъци по довеждащия водопровод. Водоемите към Шумен, квартал „Макак“, селата Панайот Волов и Белокопитово, както и към Велики..

публикувано на 31.07.24 в 08:13

Посрещнаха младите огнеборци у дома

Отборът по пожароприложен спорт на Шумен се завърна на родна земя. Повечето от децата са от IX ОУ „Панайот Волов“ , е едно е ученик в Професионалната гимназия по икономика. Децата спечелиха престижното четвърто място на международното младежко състезание, което се проведе в Италия. Младите огнеборци постигнаха отлични времена в двете..

публикувано на 30.07.24 в 16:26