Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пожар" в Областната управа

5
Снимка: Община Русе

Служителите на Областна администрация - Русе проведоха планирано занятие за действие при пожар в сградата. То се осъществи в синхрон с действията на доброволното формирование, БЧК, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и Община Русе.

Целта на инициативата беше да се отработи съвместната координация между институциите. Тренировките включваха сформиране на щаб за действие, евакуация на пострадал служител по алпийски способ, запалване на изкуствено огнище и учебното му  гасене.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожарникари в действие

Работата на огнеборците на мястото на пожара над русенския квартал "Средна кула" в горския масив и в района продължава и днес. Това съобщи за БТА говорителят на Областната дирекция на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева.  Вчера и през нощта противопожарните екипите са дежурили на критичните места. В гасенето и дежурството са се включили и..

публикувано на 15.07.24 в 13:07

Вода в жегите

Във връзка с обявения от Националния институт по метеорология и хидрология предупредителен оранжев код за опасно високи температури, от 15 до 19 юли община Русе обособява временен пункт пред сградата на Съдебна палата на площад „Свобода“.  От 11:00 до 15:00 ч. гражданите ще могат да получат безплатна минерална вода. В обособената шатра..

публикувано на 15.07.24 в 13:00

Събират строителни отпадъци

В малките населени места на община Русе стартира кампания за безплатно извозване на строителни отпадъци от домакинствата, съобщават от местната администрация.  Акцията започва от 15 юли и ще продължи до 15 август. Строителните отпадъци, които могат да бъдат изхвърлени в контейнерите, са бетон, тухли, керемиди, плочки, керамични изделия, дървесина,..

публикувано на 15.07.24 в 09:41

Промяна в движението

Заради катастрофа движението по първокласния път Русе – Шумен при с. Ушинци се осъществява двупосочно в едната лента. За това предупреждават от Агенция „Пътна инфраструктура“ и съветват шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в този район.  Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 12.07.24 в 12:44

Катастрофа затвори път

Катастрофа затвори движението по пътя Русе - Велико Търново в участъка преди разклона за село Полско Косово, предава БТА.  Сигнал за инцидента е подаден малко след 10:30 часа днес. Ударили са се два товарни автомобила и две коли. Няма пострадали.  Създадена е организация товарните автомобили да бъдат отстранени от пътното платно.  Екипи на..

публикувано на 12.07.24 в 12:20

Разкопки в Червен

Средства за археологически разкопки и теренна консервация на Средновековния град Червен е одобрило Министерството на културата, съобщават от Регионалния исторически музей в Русе. През тази година екипът ще продължи разкриването на Междинната крепостна стена на западния хълм на Червенския скален рид. Съществуването на укрепителното съоръжение бе..

публикувано на 12.07.24 в 08:55

Марихуана в кучешка колиба

27 килограма марихуана са иззети при акция на русенската полиция. Наркотикът е бил скрит в кучешка колиба в имота на 50-годишен мъж от Голямо Враново. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева.  Тя уточни, че служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в Русе са получили..

публикувано на 11.07.24 в 15:58