Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Спипаха телефонен измамник

Снимка: БГНЕС

Две телефонни измами разкриха криминалисти от РУ-Исперих, съобщиха от Областната дирекция на МВР  Разград.

74-годишен мъж от Исперих получил обаждане на стационарния телефон с искане да окаже съдействие в акция по залавяне на телефонни измамници. Мъжът изтеглил спестяванията си от банката, сложил в кутия от вафли 5000 лв. и оставил пакета под автомобила си. След  бързи оперативно-издирвателни действия на полицейските служители е установен извършителят на престъплението. Задържан е 37-годишният мъж от  Кубрат.

Същият се оказал извършител и на измамата от 30 ноември, когато 72-годишен мъж от Исперих даде 8100 лв.  в пътна чанта пред вратата на дома си. Работата по документирането на престъпленията продължава.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Дежурен прокурор на вота

Телефоните на окръжния прокурор на Разград Тихомир Тодоров и на районния Иван Иванов ще бъдат поставени на видно място във всяка една секционна избирателна комисия в областта. Двамата ще бъдат дежурни в деня за размисъл и изборния ден. Така гражданите ще могат своевременно да подадат сигнал за всяко нарушение или нередност, които забележат,..

публикувано на 23.06.21 в 08:51

Ранен при трудова злополука

Сигнал за трудова злополука е получен на тел.112 около 9.00 часа на 21 юни, съобщават от полицията в Разград. Пострадалият е работник в кубратска фирма. При опит да смени предпазител на трафопост, 60-годишният мъж от село Севар е ударен от волтова дъга. След преглед от екип на Спешна помощ в Кубрат е транспортиран в МБАЛ - Разград без опасност..

публикувано на 22.06.21 в 09:42

Намаляват такси за градини

Две постоянни комисии към Общински съвет - Разград одобриха намалението на таксите за подготвителни групи в Разград и отпадането им за селата Докладната е внесена за разглеждане на предстоящата сесия на местния парламент от заместник-кмета и изпълняващ функциите кмет на Община Разград Добрин Добрев. Към момента на публикуване на проекта на..

публикувано на 22.06.21 в 06:39

Шанс за млади висшисти

Млад юрист започна работа в Областната администрация в Разград. Той е нает по Националната програма „Старт в кариерата“. Мустафа Бартан е на 28 години и е завършил право в Русенския университет „Ангел Кънчев“. Договорът на юриста е за 12 месеца. Статистиката показва, че в повечето случаи след изтичане на срока по програмата „Старт в..

публикувано на 18.06.21 в 11:16

Отвориха обновена улица

Приключи ремонтът на 490 м от улица „Странджа“ в Разград, готово е и кръговото кръстовище. От днес отпада забраната за движение по улицата, остава временно ограничение на скоростта от 30 км./ч., докато обектът бъде въведен в експлоатация от приемателна комисия. Ремонтът на улица „Странджа“ започна в началото на май в изпълнение на договор между..

публикувано на 18.06.21 в 07:40

Свалят такси за градини

Намаляване на част от таксите за детските градини предвиждат от Община Разград. В проекта за промяна на Наредба 14 за местните такси и цени на услуги на територията на общината се предлага намаляване с 40% на таксите за 5 и 6- годишните деца, които посещават предучилищна в Разград и със 100% за останалите населени места в общината, обясни..

публикувано на 16.06.21 в 16:18

Пияни и дрогирани на прицел

Масови проверки за употреба на алкохол и наркотици започват от днес спрямо водачите на пътни превозни средства. Специализираната полицейска операция по безопасност на движението е по линия на ROADPOL и се провежда на територията на Областната дирекция в Разград от 16 до 22 юни 2021 година. През първите пет месеца на годината..

публикувано на 16.06.21 в 09:57