Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Промяна на движението под жп моста

Архив
Снимка: Община Шумен

За предстояща промяна в движението по бул. „Симеон Велики“ в района на жп моста информират от Община Шумен. Въвежда се временен режим за движение без спиране на моторните превозни средства. Промяната влиза в сила от 8 декември и продължава до 15 декември включително. Тя се налага във връзка със започналия от няколко седмици ремонт на съоръжението. 

За новата организация с отклоняване на движението по част от северното пътно платно ще бъде поставена необходимата сигнализация, която ще важи за светлата част от деня от 9.00 до 15.30 часа.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожарната в акция

Затворена е част от шуменската улица „Климент Охридски“ в отсечката от булевард „Славянски“ до улица „Цар Иван Александър“.  Причината е, че пожарен екип провежда акция по изправяне на кръста, стоящ на един от позлатените куполи на храма „Свети Три Светители“. Религиозният символ бе наклонен от силен вятър.  Работата по изправянето на кръста трябва да..

публикувано на 07.08.24 в 09:57

Ограничено движение по "Хемус"

Движението по автомагистрала „Хемус“ в района на Каспичан ще бъде ограничено днес от 10:30 ч. до 18:00 ч. заради подмяна на стълбове на електропровод. Това съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.  Спирането на движението ще се извършва на интервали от 15 минути, за да не се образуват колони от автомобили. Трафикът ще се регулира от екипи на..

публикувано на 07.08.24 в 08:54

Трима с хепатит

74 души са се изследвали за хепатит по време на кампанията на Регионалната здравна инспекция в Шумен, информират от службата.  16 от желаещите са направили това в лабораторията на РЗИ. Там няма регистрирани положителни резултати.  Останалите са изследвани от мобилен екип, който през изминалата седмица е бил в община Каспичан. Трима души са..

публикувано на 07.08.24 в 08:49

Три случая на ХИВ

От началото на тази седмица започна лятната АНТИСПИН кампания. До 12 август всеки ден в РЗИ – Шумен ще се правят тестове за ХИВ и СПИН. Това е третата за годината безплатна скринингова кампания.  През февруари и май са се тествали 217 души. От началото на 2024 г. до момента има три случая на инфектирани с ХИВ, резултатите са потвърдени в Националната..

публикувано на 07.08.24 в 08:42
КОЦ - Шумен

Отложиха конкурса за шеф на КОЦ-Шумен

Насроченият за днес - 7 август, конкурс за избор на управител на Комплексния онкологичен център в Шумен е пренасрочен за 29 и 30 август. Причината за промяната на датите е необходимостта от набавяне на допълнителна писмена информация. Това съобщават от общинския пресцентър. На 29 август от 14:00 часа комисията по избора ще направи оценка на..

публикувано на 07.08.24 в 08:13

Възстановено движение

Възстановено е движението по пътя Шумен - Карнобат в района на село Веселиново. Това съобщават от шуменската полиция. Рано тази сутрин в този участък джип се блъсна в товарен автомобил. Шофьорът на джипа загина на място, а спътникът му беше откаран в тежко състояние в шуменската болница. От полицията призовават водачите да се движат с повишено..

публикувано на 06.08.24 в 15:57

Мерят кръвно и захар на село

Мобилен екип от медицински и социални работници обхожда по график селата от община Шумен. Посещенията ще бъдат през всяка първа и трета седмица от месеца по график.  Първи днес бяха жителите на най-близкото до Шумен село Лозево. Предварително обявеният час бе 8.30. С час закъснение заради проблеми с колата пристигна и очакваният екип от медицинска..

публикувано на 06.08.24 в 13:30