Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Протестиращи искат среща с властта

| обновено на 12.12.18 в 09:50
Снимка: Община Силистра

Среща с местната власт в присъствието на медиите поискаха представители на най-младата неформална гражданска група „Протест Силистра“, която е с над 1500 последователи. Според  говорителя на групата Магдалена Генова, тяхна декларация до националните органи на властта е станала официално становище на всички протестни комитети в страната. Сега силистренските граждани търсят контакт с местната управа за поставяне на наболели проблеми и търсене на отговори , уточни за Радио Шумен Генова.

"Най-вече настояваме да се преразгледа проектът "Дунав мост 3", за да можем да работим относно предвижването на тировете и тяхното пренасочване. Искаме да бъдат взети конкретни мерки срещу мръсния въздух. Бюджетът на Община Силистра за снегопочистване е с 20 000 лв. повече, поради което държим да знаем как се разходват парите", посочи тя.

Магдалена Генова подчерта, че събуждането на гражданското общество е спонтанна реакция на хората, продиктувана от желанието в диалог с местната власт, да се търсят решения на най-важните проблеми в Силистра.

Чуйте подробности в интервюто на Христина Димитрова с Магдалена Генова.ВИЖТЕ ОЩЕ

Шарен свят в градината

Опитно поле ще имат възпитаниците на детската градина в Главиница. Там те ще садят различни видове билки, подправки и зеленчуци, а децата ще полагат грижи за тях през различните сезони. В градината е обособена и нова площадка за обучение по безопасност на движението по пътищата. Подрастващите ще се учат как се пресичат кръстовище и пешеходна..

публикувано на 09.07.20 в 16:56

Нов апарат за болницата

Болницата в Силистра вече разполага с нов 64-срезов компютърен томограф. Това съобщиха от лечебното заведение. Апаратът е снабден със софтуер и хардуер, които намаляват лъчението и времето за изследване. С томографа могат да се правят изследвания на глава, гръден кош, гръбначен стълб, корем и крайници. Съвременната апаратура, закупена със..

публикувано на 09.07.20 в 13:39
Пристанище Силистра

20 милиона евро за пристанище

Пристанището за обществен транспорт с регионално значение край Силистра няма да повлияе негативно върху екологията и състоянието на водите на река Дунав, защото на мястото, отредено за строеж, има кейова стена. Това обяви представителят на инвеститора Марин Калушев по време на днешното обсъждане на Доклада за оценка на въздействието върху околната..

публикувано на 08.07.20 в 16:29

Петима заразени в Силистренско

Петима души от Силистра са с положителни тестове за коронавирус, съобщиха от РЗИ. За момента само един от тях, мъж на 28 години, е настанен за лечение в Инфекциозното отделение на МБАЛ - Силистра. В началото на месеца той е гледал футболни мачове в София и Пловдив, предполага се, че така се е заразил. Бил е приет в болницата със симптоми на пневмония...

публикувано на 08.07.20 в 13:56

Огнеборци спасиха новородени котета

Огнеборци са спасили новородени котета в Силистра след сигнал, получен вчера в 18:48 ч. Животните се намирали в образувал се джоб на рекламен билборд, пълен с вода от вчерашния дъжд, и били застрашени от удавяне. Посредством стълба огнеборците достигнали до котетата и успели да ги спасят.

публикувано на 08.07.20 в 09:58

Пиян с товарен влекач

44-годишен чуждестранен гражданин управлявал товарен влекач „Скания“ след употреба на алкохол. Засечен е тази сутрин около 05:45 ч. при полицейска проверка по ул. „Дръстър“ в Силистра. Тестът с дрегер отчел 0.79 промила. Съставен му е акт и му е отнето свидетелството за управления на МПС.

публикувано на 07.07.20 в 10:32

Момче с колело пострада на пътя

16-годишно момче е с тежки травми след пътнотранспортно произшествие, станало на 6 юли около 21:55 ч. в Главиница. Момчето управлявало велосипед и пострадало при сблъсък с лек автомобил „Фолксваген“, шофиран от 27-годишен мъж. Сблъсъкът е станал на кръстовище, образувано от улиците „Оборище“ и „Г. С. Раковски“. Момчето е настанено в МБАЛ -..

публикувано на 07.07.20 в 10:23