Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габриела Цанева представя "Високосният ден"

Габриела Цанева представя днес в Регионална библиотека "Любен Каравелов" осмата си стихосбирка "Високосният ден". Срещата е от 17:30 часа при вход свободен. Книгата е издадена от издателство "Захари Стоянов". Цанева е родена в Русе, завършила е Математическа гимназия "Баба Тонка". Доктор е на техническите науки. По-късно завършва право и работи като адвокат в Софийската адвокатска колегия. Още можете да чуете от интервюто с Габриела Цанева, записано за предаването "Без рамки" на Радио Шумен.БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Разбулват тайни под земята

Историческият музей в Попово е един от малкото в страната, които успяха да спечелят два проекта от Министерството на културата за археологически проучвания през това лято. Първият е за разкопки в късноантичния обект Ковачевско кале, а вторият е за геофизично изследване на площ, южно от хореума или склада за зърно в крепостта. Геофизиката е..

публикувано на 12.07.24 в 14:22

Две нови премиери

С „Опит за летене“ по Йордан Радичков Драматичният театър „Сава Огнянов“ в Русе ще открие новия театрален сезон. Премиерата е насрочена за 13 септември на Голяма сцена в Доходното здание. Режисьор е Недялко Делчев, който направи сценичния вариант и постановката на „Балкански синдром“. В „Опит за летене“ като гост участва актьорът Алексей Кожухаров,..

публикувано на 12.07.24 в 09:02

Среща в приказката

Концерт с неостаряващата музика на царя на шлагерите Йосиф Цанков ще звучи тази вечер в двора на къщата, където Панчо Владигеров е направил първите си стъпки в музиката. Йосиф Цанков и големият ни класически композитор са били много близки приятели и в труден за Йожи, както са го наричали, момент единственият, който му подава ръка е Владигеров...

публикувано на 10.07.24 в 08:28
Театрално-музикален център - Разград

Възраждане на театрално-музикалния център

Театрално-музикалният център в Разград има нов директор. Временно на поста от три седмици е диригентът Левон Манукян. Той смени варненската актриса Таня Карбова, която беше пенсионирана от министъра на културата. Манукян дирижираше Разградската филхармония по времето, когато директор беше Тодор Мадолев. Той бе вторият кандидат за директорския..

публикувано на 09.07.24 в 08:15

Студио „Клин“ в киното

Сред наградените в последното издание на Международния фестивал за любителски исторически филми в Шумен и е едно ученическо студио, в което повече от 10 години децата се занимават с великото изкуство да създаваш филми, макар и къси като времетраене. Клубът по фотография, видео и кино в Професионалната гимназия по икономика в Шумен спечели..

публикувано на 08.07.24 в 08:55

Цецо Елвиса тръгва на турне

В края на август и в края на септември 5 български града ще може да чуят великолепния глас на Цветелин Атанасов или Цецо Елвиса, който ще изпее най-красивите песни от 60-те и 70-те години на ХХ век в Добрич, Варна, Бургас и Пловдив.  Сред градовете, в които той и неговият бенд ще покажат шоуто „Viva Las Vegas“ е и Шумен. На 30 август в Летния театър на..

публикувано на 07.07.24 в 09:00

Очите на мама

,,Думата майка няма синоним. В същността си тя е божествена. И е истинска привилегия да има в живота ти жена, към която да се обърнеш с името „мамо”, защото майката е богатство, а нейното присъствие в живота ти - привилегия от Бога. Моята майка е моят герой!“.  С част от това детско есе представихме в ефира на Радио Шумен най-новата българска песен,..

публикувано на 05.07.24 в 08:38