Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вдигат нов стадион в Шумен

Снимка: bgclubs.eu

Изготвен е идеен проект за нов стадион в Шумен, който ще бъде построен на мястото на сегашния „Патнайот Волов". Това съобщи кметът на Шумен Любомир Христов. Очаква се до седмица идеята да бъде представена за обсъждане, след което ще започне изготвянето и на работния проект. Кметът посочи, че капацитетът на съоръжението ще е между 10 и 12 хиляди места.

"Входът на стадиона ще бъде обърнат към булеварда. Отляво и отдясно има идея да се направят магазини за спортни стоки и заведение за бързо хранене. Всичко ще бъде съборено. Ще бъде запазена обаче задната част, където е северната врата. Трибуните ще бъдат от изток, запад и север. От юг ще бъдат главният вход и подходът към стадиона", каза Любомир Христов.

Финансирането за новия стадион все още не е осигурено.  "Средства ще се търсят отвън, общината няма как да отдели тези пари", обясни Любомир Христов. Той добави още, че за следващата година администрацията си е поставила за задача да се подмени покривната конструкция на цялата зала "Плиска", както и да се сменят подовите настилки в спортното съоръжение.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Разширяват зоопарка в Шумен

Петима души се грижат за животните в шуменския зоопарк. Това обяви по време на комисията по бюджет и финанси ръководителят на общинското предприятие „Паркове и обредна дейност“ Сергей Стойков.  В докладна на зам.-кмета Десислава Петрова се предлага разкриването на специално звено към общинското предприятие, което да отговаря само за зоокъта в парк..

публикувано на 22.07.24 в 11:59

Пет пожара гасиха огнеборците

Пет пожара са възникнали в сухи треви и храсти през уикенда на територията на Шуменска област, като всички те са потушени навреме. Това съобщават от шуменската полиция. Четири от пожарите са били в съботния ден. В 11:28 часа е получен сигнал, че горят сухи треви в землището на село Мадара. На място е изпратен екип на РС "Пожарна безопасност и..

публикувано на 22.07.24 в 11:48

Пазете горите от пожари!

Да се спазват правилата за пожарна безопасност и да не се проявява небрежност, която би довела до възникване на пожари. За това призовават от Регионалната дирекция по горите – Шумен.  Оттам напомнят, че по време на пожароопасния сезон, който продължава до края на октомври, се забранява паленето на открит огън и извършването на огневи работи в..

публикувано на 22.07.24 в 11:31

524 карти за паркиране

524 карти за паркиране н а хора с трайно увреждане са издадени от началото на 2024 година до сега в община Шумен. Пр ез миналата година те са били 561. К арта за паркиране се издава на хора с трайно увреждане 50 и над 50 %. Условието е да имат постоянен и/или настоящ адрес в община Шумен. Тя им дава право да паркират безплатно в..

публикувано на 22.07.24 в 09:12

Момичета от Шумен на олимпиада

Националният отбор по информатика за момичета отпътува за участие на Европейската олимпиада. В тима има две шуменски представителки – Нермин Идириз и Симона Христова, съобщи техният ръководител в школа „А и Б“ Бисерка Йовчева.  Освен тях в отбора са също близначките Рени Паскалева и Нора Паскалева, които са от столицата. Ръководители на националите..

публикувано на 22.07.24 в 08:52
Шуменски университет

Нов прием за бакалаври

Обявено е първото класиране за магистри в Шуменския университет. Това съобщават от висшето училище.  Записването е от днес до 12:00 ч. на 27 юли, в противен случай придобитите права се губят. Новоприетите студенти трябва да представят оригинал на дипломата си за висше образование, а ако издаването на този документ предстои, се подава академична..

публикувано на 22.07.24 в 08:30

Да помогнем на българска светиня

Архимандрит Константин от манастир „Свети Пантелеймон“ край Патлейна, община Велики Преслав, организира бригада за всички желаещи да помогнат в почистването на светата обител. Поводът е предстоящият в събота - 27 юли, храмов празник на манастира. Желаещите  могат да направят и парично дарение за курбана.  Всеки, който има умения за работа по ВиК и..

публикувано на 22.07.24 в 08:20