Вдигат нов стадион в Шумен

Снимка: bgclubs.eu

Изготвен е идеен проект за нов стадион в Шумен, който ще бъде построен на мястото на сегашния „Патнайот Волов". Това съобщи кметът на Шумен Любомир Христов. Очаква се до седмица идеята да бъде представена за обсъждане, след което ще започне изготвянето и на работния проект. Кметът посочи, че капацитетът на съоръжението ще е между 10 и 12 хиляди места.

"Входът на стадиона ще бъде обърнат към булеварда. Отляво и отдясно има идея да се направят магазини за спортни стоки и заведение за бързо хранене. Всичко ще бъде съборено. Ще бъде запазена обаче задната част, където е северната врата. Трибуните ще бъдат от изток, запад и север. От юг ще бъдат главният вход и подходът към стадиона", каза Любомир Христов.

Финансирането за новия стадион все още не е осигурено.  "Средства ще се търсят отвън, общината няма как да отдели тези пари", обясни Любомир Христов. Той добави още, че за следващата година администрацията си е поставила за задача да се подмени покривната конструкция на цялата зала "Плиска", както и да се сменят подовите настилки в спортното съоръжение.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Еко Коледа в Шумен

Еко Коледа в Шумен

Участниците в благотворителния   конкурс „Еко Коледа" на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Шумен бяха наградени днес. Седмото издание на инициативата се проведе от 11 до 29 ноември. В него се включиха 23 детски градини, 21 училища и  3 центъра за деца от Шуменска и Търговищка област. Творби представиха и ученици от Габрово. Всички..

публикувано на 11.12.19 в 16:49

Наемат хора с увреждания

Законът за хора с увреждания задължава работодателите с 50 до 99 работници и служители да назначат един човек с трайни увреждания. А квотата за фирма със 100 и над 100 работници и служители е две на сто от средносписъчния състав. Проверките на инспекцията по труда в Шуменска област са установили, че работодателите се стремят да спазват това свое..

публикувано на 11.12.19 в 15:58
Шуменски университет

Университетът вдига рейтинг

В тазгодишното издание на рейтинговата система на висшите училища в България Шуменският университет има добро представяне. Това каза за Радио Шумен зам.-ректорът на Шуменския университет по акредитация, оценяване и поддържане на качеството на обучението и на академичния състав доц. Стефка Калева. "Един анализ на представянето на 20 направления, с..

публикувано на 11.12.19 в 15:48

Концесия за 35 години

Шуменското дружество „Автомагистрали-Черно море“ АД ще добива строителни материали - варовици, от находище „Хитрино-4“. Това е регламентирано в решение на Министерския съвет, взето днес, с което дружеството е определено за концесионер. Находище „Хитрино-4“ е разположено в землището на с. Сливак, област Шумен. Концесията за него се предоставя за..

публикувано на 11.12.19 в 13:04

Втори ден дишаме смог

За втори пореден ден в Североизточна България има превишения на нормата на фини прахови частици. Това показват данните от ежедневния бюлетин за качеството на атмосферния въздух, публикуван в интернет страницата на Изпълнителната агенция по околна среда. В Автоматичната измервателна станция в Шумен е отчетено 1,3 пъти превишение на прага от 50..

публикувано на 11.12.19 в 11:45

Европомощи до 20 декември

540 от 1855 души, които имат право да получат хранителни помощи от БЧК в Шумен, са взели продуктите. От червенокръстката организация призовават и останалите хора да дойдат в районния пункт на ул. "Тодор Икономов" №3 (зад пътно управление). Пунктът ще бъде отворен до 20 декември всеки работен ден от 09.00 до 16.00 ч. От БЧК в Шумен съобщиха още, че..

публикувано на 11.12.19 в 10:49

Замразяват пътен ремонт

Заради ниските температури временно се спира текущият ремонт на общинската пътна мрежа в частта от околовръстния път до разклона за село Васил Друмев, община Шумен. Преустановяването на ремонтните дейности по 4-километровия участък се налага, тъй като ниските температури не позволяват полагане на асфалтова настилка. Предстои движението..

публикувано на 11.12.19 в 10:03