Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП Шумен искат оставки

Общинската организация на БСП в Шумен поиска оставките на кмета на общината Любомир Христов и на областния управител проф. Стефан Желев. Причината - проблемите във водния сектор и цената на водата, която е една от най-високите в страната.  Мотивите на левицата са, че като областен координатор на управляващата партия ГЕРБ, Любомир Христов трябва да понесе политическа отговорност. Общинският лидер на БСП Веселин Пенчев припомни, че когато бизнес планът на водното дружество е бил обсъждан през юли 2017 година, позицията на кмета е била, че документът трябва да бъде подкрепен, за да се подобри състоянието във ВиК сектора. „До повишаване на качеството на водата не се стигна, но сме изправени пред третото поред увеличение на цената на водата“, заяви Веселин Пенчев.Той коментира още, че от БСП разчитат последните действия на кмета Любомир Христов като разкаяние и като признание за грешното политическо решение. "Смятаме, че тази отговорност, която той иска да понесе, може да бъде поета само и единствено чрез оставката му като кмет на Община Шумен" - добави Веселин Пенчев. Според БСП политическа отговорност трябва да понесе и областният управител проф. Стефан Желев, който е председател на ВиК асоциацията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Четири села без вода

Селата Изгрев, Климент, Наум и Тъкач ще бъдат без вода днес заради авария. Това съобщава на сайта си ВиК - Шумен.  От дружеството уточняват, че водоподаването в четирите села ще бъде спряно до края на работния ден.

публикувано на 06.06.24 в 10:49

Блъснаха пешеходец на пътя

90-годишен мъж от Шумен е пострадал при катастрофа вчера преди обяд. Това съобщават от шуменската полиция. Минути преди 10:30 часа водач на "Дачия Докер“ със софийска регистрация извършвал маневра на заден ход. 35-годишният водач излизал от паркинг на фирма на ул. “Алеко Константинов“. Ударил пешеходец.  Пострадалият 90-годишен мъж от Шумен е..

публикувано на 06.06.24 в 09:51

Зарибяват язовир "Шумен"

Зарибяване на язовир "Шумен" ще извършат служители на шуменския клон на "Напоителни системи" ЕАД. Във водоема ще бъдат пуснати по 200 хил. личинки амур и толстолоб. Целта е да се подобри популацията и да се предпази язовирът от заблатяване.  Акцията ще се извърши от 15:30 часа. Зарибителният материал е произведен в Селскостопанската академия към..

публикувано на 06.06.24 в 08:57

Рухнал покрив затвори улица

Участък от улица "Цар Освободител" в Шумен е затворен временно за движение след сигнал за срутване на покрив от стара къща, съобщиха от ОД на МВР-Шумен. За да се избегнат инциденти в тъмната част на денонощието е предприето затваряне на част от участъка. Екип на РСПБЗН - Шумен е разчистил срутените отломки от сградата. Пътят е обезопасен със  сигнални..

публикувано на 06.06.24 в 04:51

Акция срещу купуването на гласове

Полицейска операция за противодействие на престъпността, против политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и осъществяване на превантивна дейност се проведе днес на територията на Областната дирекция на МВР- Шумен. В операцията участваха служители на ГД „ Национална полиция“, ГД "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма"..

публикувано на 05.06.24 в 21:31

Пленер в Голямата базилика

В планер на Голямата базилика в Националния историко-археологически резерват „Плиска“ участваха ученици от Шуменското училище „Сава Доброплодни“.  Двадесет ученици от X клас с профил „Изобразително изкуство“ с ръководители Деница Спасова и Виолета Петрова рисуваха по темата „В началото бе словото“. Младите художници избраха да изобразят..

публикувано на 05.06.24 в 16:22

Инструктори срещу промените

Автоинструкторите се обединяват срещу промените в нормативната база за провеждането на шофьорски курсове. Няколко елемента будят особено съмнение. Един от тях е предложението кандидат-шофьорите да нямат право да се явяват на изпит по кормуване повече от четири път в рамките на шест месеца.  Това са неприложими неща, още повече, че предстоят..

публикувано на 05.06.24 в 11:41