Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП Шумен искат оставки

Общинската организация на БСП в Шумен поиска оставките на кмета на общината Любомир Христов и на областния управител проф. Стефан Желев. Причината - проблемите във водния сектор и цената на водата, която е една от най-високите в страната.  Мотивите на левицата са, че като областен координатор на управляващата партия ГЕРБ, Любомир Христов трябва да понесе политическа отговорност. Общинският лидер на БСП Веселин Пенчев припомни, че когато бизнес планът на водното дружество е бил обсъждан през юли 2017 година, позицията на кмета е била, че документът трябва да бъде подкрепен, за да се подобри състоянието във ВиК сектора. „До повишаване на качеството на водата не се стигна, но сме изправени пред третото поред увеличение на цената на водата“, заяви Веселин Пенчев.Той коментира още, че от БСП разчитат последните действия на кмета Любомир Христов като разкаяние и като признание за грешното политическо решение. "Смятаме, че тази отговорност, която той иска да понесе, може да бъде поета само и единствено чрез оставката му като кмет на Община Шумен" - добави Веселин Пенчев. Според БСП политическа отговорност трябва да понесе и областният управител проф. Стефан Желев, който е председател на ВиК асоциацията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дрогиран седна зад волана

Дрогиран водач е засечен на пътя тази нощ, съобщават от шуменската полиция. Около 2:30 часа на 11 юли екип на пътна полиция спрял за проверка близо до язовир „Дибич“ водач на лек автомобил "Дачия". Зад волана бил 34-годишен мъж от Варна. Движил се в посока към Шумен.  Тестван е за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози, отчетена..

публикувано на 11.07.24 в 11:15

Две коли в сблъсък

86-годишен мъж е пострадал при пътнотранспортно произшествие в сутрешните часове вчера. Това съобщават от шуменската полиция. Около 08:30 часа на ул. “Георги Димитров“ в село Мараш, близо до стопанския двор, 45-годишен водач на лек автомобил "Фолксваген" завивал наляво. Не пропуснал движещия се с предимство лек автомобил "Пежо 106“ и се ударили.  В..

публикувано на 11.07.24 в 11:03
Снимката е илюстративна

Областният управител призовава

За спазване на правилата за пожарна безопасност и отговорност призовава областният управител на Шуменска област Бейнур Ахмед. Заради продължаващото повишение на температурите и сухото време се увеличава опасността от възникване на пожари, се казва още в апела.  „Нека всички сме внимателни и с действията си да не създаваме..

публикувано на 11.07.24 в 10:50

Пръскат кестените в Шумен

Обработка на кестените срещу вредители ще бъде извършена на 15 срещу 16 юли от 22:00 до 06:00 часа, съобщават от община Шумен.  Дезинсекцията ще бъде направена срещу  кестенов хоботник при благоприятна метеорологична обстановка, липса на валежи и силен вятър. От общинската администрация предупреждават собствениците на пчелни семейства от Шумен и..

публикувано на 11.07.24 в 10:02

Писмо до Челе ди Булгерия

50 мотоциклетисти от Велики Преслав занесоха специално послание от кмета на града Янко Йорданов на колегата му от Челе ди Булгерия в италианската област Кампания. Мотоциклетистите изминали над 1400 километра от Велики Преслав до Челе ди Булгерия, за да предадат лично писмо от кмета на българския град до кмета на Челе. За това информираха националният..

публикувано на 11.07.24 в 09:53
Върбица

Безводие и във Върбица

Дебитът на водоизточниците във Върбишко е намалял със 70%. Това, а не аварии, е причината за режима на водата. Това каза за Радио Шумен кметът на община Върбица Мердин Байрям.  „Сушата е голяма, а подпочвените води, които захранват нашите извори, са плитки, обясни той "Просто няма дебит на самите извори. И когато хората..

публикувано на 11.07.24 в 08:47

Три нови случая на коклюш

За три нови случая на коклюш съобщават от Регионалната здравна инспекция в Шумен. Заразените са от Шумен, Нови пазар и хитринското село Иглика и са били диагностицирани в първата седмица на юли.  Първите случаи на коклюш в Шуменска област са от април и май, а до края на настоящия месец са в сила мерки заради епидемичното разпространение на коклюш. Те..

публикувано на 11.07.24 в 08:33