Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Хранителни пакети раздават във Велики Преслав

Снимка: Росица Стайкова
Домашният социален патронаж във Велики Преслав започна раздаването на помощите от Българския червен кръст. Общо 723-ма души ще получат по 24-килограмови пакети със захар, боб, варива, консерви, осигурени по Оперативната програма "Храни". 339 от получателите са жители на общинския център. Вчера всички 11 кметове от общината са получили хранителните пакети от склада на Областната червенокръстка организация в село Кочово и от днес раздаването е започнало във всички населени места на общината. По предварителна информация, единствено Велики Преслав от общините в Шуменска област ще раздава продуктите преди празниците, каза за Радио Шумен управителят на домашния патронаж Георги Стоев.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Да помогнем на семейство в голяма беда!

Торнадо мина през живота на една шуменка последните дни – така може да се обобщи поредицата от трагични събития за Мирослава Славова. Жената с три деца остана без покрив, след като вчера следобед в резултат на късо съединение изгоря покрива на къщата им, заедно с домашно имущество, техника, мебели. Това съвпада със загубата на баща й...

публикувано на 02.12.20 в 11:15

Още четири жертви на коронавируса

258 пациенти са настанени за лечение в COVID секторите на МБАЛ – Шумен. 206 от тях диагнозата коронавирус е потвърдена с PCR тест, на 52 се изчакват резултатите от проби. В ОАРИЛ са настанени 7 пациенти, като всички са интубирани. Това съобщи д-р Йорданка Маринова, ръководител направление „Медицинска дейност” в МБАЛ – Шумен. За последните..

публикувано на 02.12.20 в 10:56

Деца изпращат сърца на болни и медици

Над 300 хартиени сърца се раздават днес в Многопрофилната болница в Шумен. Те са изработени от персонала и най-малките ученици на Второ основно училище „Д-р Петър Берон“. „И това ще мине! Усмихни се!“ е надписът от едната страна на картичката. От другата пише „Обичаме ви“. Идеята за този поздрав към медиците и пациентите с Covid-19 е на..

публикувано на 02.12.20 в 10:43

Глътка въздух - лек спад в Шумен

69 души са новите заразени от COVID-19 в Шуменска област за последното денонощие. Най-много са в областния център – 39. В община Шумен те са 46. Положителни резултати имат жители на Шумен, Благово, Царев брод, Средня, Дибич, Салманово и Радко Димитриево. За денонощието няма нови заразени на територията на общините Никола Козлево и Каспичан...

публикувано на 02.12.20 в 10:31

Късо съединение подпали къща

Сигнал за пожар в къща на ул.“Бреза“ в Шумен е бил получен в 14:24 часа в дежурната част вчера. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР. Към мястото на произшествието е пратен противопожарен екип. Огнеборците заварили развит пожар в покрив на къща, собственост на 51-годишна жена. Имало непосредствена опасност пламъците да се разпространят към..

публикувано на 02.12.20 в 10:23

1314 пъти на опасен терен

На 1314 сигнала за произшествия са реагирали дежурните екипи в област Шумен от началото на годината до първи декември. Огнеборците са ликвидирали 161 пожара с материални и 665 без материални загуби. В 375 от случаите са оказали техническа помощ, съдействали са при 44 катастрофи с транспортни средства. В пожароопасния сезон - от началото..

публикувано на 02.12.20 в 09:17

Пожар пламна в Шумен

Гъст дим се извива на ъгъла на улиците "Стара планина" и "Бреза" в Шумен в момента. За пожара сигнализираха слушатели на Радио Шумен. По техните думи, гори стара къща в района. Покривът вече е изгорял. Няма информация за пострадали хора. Два противопожарни автомобила от РД "Пожарна безопасност и защита на населението" се борят с пламъците...

публикувано на 01.12.20 в 14:40