Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Онлайн прием и в детските градини

Снимка: Светослав Цветанов

През новата учебна година в град Шумен ще бъде въведена електронна система за прием на деца в детските градини. Регистрацията ще се извършва по електронен път на адрес https://kg.shumen.bg или на място в детската градина.
Първото класиране ще е през април 2019 г. Началната дата за отваряне на системата е 3 април 2019 г. в 10:01 часа, а крайният срок за кандидатстване е 12 април 2019 г. до 23:59 часа. Класирането ще бъде обявено на 19 април в 17:00 часа. Записванията на класираните деца в детските градини започват на 22 април от 09:00 часа и ще продължат до 17.00 часа на 24 април.

Приемът ще се осъществява на базата на точкова система. Критериите, по които се определя броят на събраните точки, са подробно описани в Наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в предучилищна възраст в общинските детски градини и в подготвителните групи на общинските училища  на територията на община Шумен. Текстът на Наредбата е публикуван на сайта на Община Шумен в секцията „Общински съвет“ – Наредби. Всеки родител може да избира до шест детски градини, като поредността на желанията ще носи различен брой точки. Приемът на деца в населените места с една детска градина и на деца в подготвителни групи в общинските училища на територията на община Шумен ще се осъществява чрез подаване на заявление на място в съответната детска градина или училище. Ако заявителят и детето нямат постоянен или настоящ адрес на територията на община Шумен, могат да регистрират заявление за участие в класиране само на място в Община Шумен – Отдел „Образование, наука и развитие“ след представяне на документ за самоличност.

В детските градини ще се приемат и деца на двегодишна възраст при наличие на свободни места и след класиране на всички тригодишни деца. След публикуване на резултатите от първото класиране ще бъдат обявени още няколко класирания, в които ще се съобщава броят на свободните места в детските градини всеки месец от май до края на годината. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

MEGGLE затваря в Шумен

Производствените мощности в Шумен на германска компания за производство на млечни продукти ще бъдат затворени от 1 октомври, а договорите на 95 служители ще бъдат прекратени. Това съобщават от фирмата. Причина за решението е нова стратегия за преструктуриране на всички пазари, на които групата оперира. „Като социално отговорна компания, през..

публикувано на 16.04.21 в 15:13

Шуменските мотористи отличници

Мотоциклетистите в Шуменско са изрядни. Това показват резултатите от специализираната операция, която се проведе от 9 до 14 април. Полицейските екипи са поверили водачите на 43 двуколесни моторни превозни средства и 11 пътници. Всички водачи са били правоспособни, притежавали са съответната категория за управление на мотор и са били с..

публикувано на 16.04.21 в 15:07
Паметник

Наградите на Шумен в образованието

Постоянната комисия по просвета, образование и наука към Общинския съвет в Шумен определи носителите на Наградата на Шумен в системата на образование и наука за 2020 г. На свое заседание с тайно гласуване членовете решиха „Ученик на годината“ в хуманитарната и природо-математическата област  да бъде Тонислав Троев от СУ „П. Волов“. За..

публикувано на 16.04.21 в 11:13

Опасна ламарина на покрива

През последните 24 часа дежурните противопожарни екипи са реагирали на шест сигнала за пожари и произшествия, съобщиха от шуменската полиция. В 10:50 часа на 15 април е приет сигнал за опасно надвиснала ламарина от покрива на Детско отделение към МБАЛ - Шумен. На място бил пратен екип, който обезопасил мястото и отстранил надвисналата..

публикувано на 16.04.21 в 10:54

Зелен коридор за възрастни хора

Зелен коридор за имунизиране на  възрастни хора на и над 65-годишна възраст организира РЗИ - Шумен във връзка с изпълнение на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19. Днес от 09.00 ч. до 16.00 ч. ще има зален коридор в Имунизационния кабинет на МЦ "Иван Рилски" на пл. "Възраждане" №1 (на гърба на Старата поликлиника), а утре  от 10.00 ч...

публикувано на 16.04.21 в 10:31

Още четири жертви на коронавируса

209 души с тежка коронавирусна инфекция са настанени за лечение в МБАЛ - Шумен към 9.30 ч. днес. 184 от тях са с положителна проба, а резултатите на останалите   се очакват. Това каза за Радио Шумен д-р Йорданка Маринова от здравното заведение. Осем са пациентите в интензивното отделение, петима от тях са интубирани. През вчерашния ден са..

публикувано на 16.04.21 в 10:26

Шестима в битка за ТВ Шумен

Даниел Труфчев, Светлана Крумова, Станимир Савов, Даниел Малев, Деян Герговски и Асен Масларски са допуснати до участие в конкурса за директор на Телевизия Шумен. Всички кандидати имат опит в областта на медиите и телевизионната продукция. Според правилата за провеждане на конкурса, те трябва да разработят и защитят Програма за развитие на..

публикувано на 16.04.21 в 10:11