Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изписаха първото бебе на 2019 г.

6
Снимка: Община Силистра

Първото бебе за 2019 година днес беше изписано от силистренската болница. Малкият Керен се роди на 1 януари и досега за него се грижеха неонатолозите на лечебното заведение.

Днес момченцето и неговата майка се прибират в дома си в с. Йорданово. На изписването присъстваха  кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, Денка Михайлова,  заместник-кмет по хуманитарни дейности и ръководителят дирекция "Правна" Николай Николов.  Малкият мъж получи подаръци, осигурени от местната администрация.

На Бабинден  д-р Юлиян Найденов поздрави екипите, които работят в акушеро-гинекологичното и неонатологичното отделение на МБАЛ Силистра.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Дрогирана пострада на пътя

62-годишна е пострадала при катастрофа вчера в Силистра, съобщават от силистренската полиция. Около 15:30 часа жената управлявала лек автомобил „Рено“ по бул. „Велико Търново“, загубила контрол и се ударила в затревена площ край платното. При инцидента е  получила  фрактура на дясната ръка. Тестът за наркотици е отчел употреба на амфетамин, дадена е..

публикувано на 31.07.24 в 09:44

Ремонтират Дом за стари хора

Проектът за основен ремонт и преустройство на Дома за стари хора в Тутракан е е одобрен за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост.  Освен преустройството и поставянето на фотоволтаична инсталация, ще бъде изградена и пристройка към съществуващата сграда.  Предвидените дейности включват още освежаване на съществуващите..

публикувано на 31.07.24 в 09:02
Община Ситово

Приемат план за работа

Заседание на Общинския съвет ще се проведе днес в Ситово Сесията започва от 10:00 часа и на нея ще бъдат гласувани намеренията за работа на съвета да края на годината. Съветниците ще обсъждат промяна по плана за капиталови разходи на общината и годишния план за ползване на дървесина.  На заседанието ще бъде прието включване на групата в с.Любен в..

публикувано на 31.07.24 в 08:35

10 000 лева за Воден

10 000 лева в помощ на семействата, пострадали от пожарите в село Воден, Ямболска област, отпусна Общинският съвет в Дулово. Решението беше взето единодушно на днешното заседание.  Средствата ще бъдат преведени по дарителската сметка, разкрита от община Болярово. „Суми за справяне с подобни бедствия са заложени в бюджета на Дулово, в специално..

публикувано на 30.07.24 в 15:56

Удар с мотоциклет

17-годишен мотоциклетист и спътничката му са пострадали при пътен инцидент, съобщават от Областната дирекция на МВР в Силистра.  Произшествието станало вчера следобед в района на село Царев дол. При движение с несъобразена скорост водачът изгубил контрол над мотоциклета и се ударил в бетонен канал край пътя. При удара 16-годишното момиче, което..

публикувано на 30.07.24 в 09:24

Безплатни медицински прегледи

Безплатни акушеро-гинекологични прегледи организира днес - 30 юли, община Главиница. Те ще се провеждат от д-р Лилия Бойчева в мобилен кабинет, разположен пред Народно читалище "Христо Ботев“ в града.  Прегледите ще започнат в 9:00 часа. Целта на инициативата е да се подобри майчиното и детското здравеопазване, както и да се стимулира профилактиката..

публикувано на 30.07.24 в 08:42

Детска игра причини пожар

Детска игра с огън довела до пожар в сухи треви в село Черногор. Това съобщават от силистренската полиция. Екип на участъка в Главиница се отзовал на сигнала, получен на 28 юли в 17:55 часа. Справил се с произшествието, преди да се стигне до загуби. Четири пожара в сухи треви са погасени от екипи на противопожарните звена в област Силистра в периода..

публикувано на 29.07.24 в 10:05