Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хранителни помощи в Ценово

4
Снимка: Община Ценово

Опашка се изви пред пункта за раздаване на хранителни помощи в Ценово. 391 души от деветте населени места в Общината имат право да получат индивидуалните пакети с хранителни продукти от първа необходимост. Те са социално слаби и хора от уязвимите групи на обществото. Най-много са потребителите от Ценово, близо 30 на сто.

Инициативата за подпомагане се изпълнява по оперативна програма на ЕС съвместно със структурите на Българския червен кръст. „Предварително разпределихме помощите по населени места според списъците от „Социално подпомагане“. Тази година в пакетите са включени 16 вида хранителни продукти“, съобщи Митко Макавеев, общински координатор на кампанията. В разпределението на хранителните помощи активно се включиха кметовете на селата и служители от общинската администрация. Раздаването на помощите ще продължи до края на февруари.

„Безработна майка съм с две деца. Хранителните продукти ще ни бъдат от полза, особено сега през зимните месеци, когато не можеш да разчиташ на нищо в градината“, сподели Снежина Николова. По думите й още за приготвянето на вечерята част от консервите ще влязат в употреба. Заедно с хранителните продукти социално слабите получаваха листовки, в които е описано какво представлява Европейския социален фонд и как да се предпазят от телефонни измами.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

3 млн. лв. за водопроводи

Започва подновяването на водопроводната мрежа в две села от община Сливо поле, съобщават от областната администрация в Русе. Ще бъдат ремонтирани участъци от старите амортизирани водопроводни мрежи в Ряхово и Борисово,в които най-често стават аварии.  Откриването на строителната площадка ще се бъде в понеделник, на 5 август, в село Ряхово...

публикувано на 04.08.24 в 12:34

Почетен знак за посланика

Почетният знак на областния управител на област Русе получи посланикът ни в Румъния, съобщиха от местната администрация. Отличието му бе връчено от Драгомир Драганов заради приноса на посланика в развитието на двустранните отношения между България и северната ни съседка.  Драганов посочи на първо място съвместните усилия, които се полагат за..

публикувано на 02.08.24 в 16:28

Санират пет блока

Одобрени за саниране са петте жилищни блока, които община Русе предложи за обновяване. Средствата се отпускат по процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд. Пари ще има за комплексите „Космос“, „Марек“, „Найден Киров“, блока на ул. „Д-р Мустаков“ №5 и „Изгрев“.  До 80% е безвъзмездната финансова помощ за..

публикувано на 02.08.24 в 14:31

Изкуство през Дунав

Изложба на художници от Букурещ ще бъде подредена в Екомузея с аквариум в Русе, съобщава БТА. Румънските творци Мойс Буланчя, Елисавета Мелинте и Виктория Динкъ ще представят 60 живописни платна.  Картините са с разнообразна тематика – природни пейзажи, флорални картини, абстракционизъм, портрети, създадени с помощта на акрил, масло или смесена..

публикувано на 02.08.24 в 13:18
Дунав мост

Премиерът - на Дунав мост

Интензивно е движението на граничните пунктове с Румъния, Сърбия, Гърция и Турция. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на сайта си. Информацията за трафика по границите е към 6:00 часа.  На границата с Румъния трафикът е засилен на граничните пунктове „Кардам“, „Никопол", „Оряхово" и „Дуранкулак" на изход за товарни автомобили. Поради..

публикувано на 02.08.24 в 08:44

Овладян е пожарът в Гюргево

Пожарът в Гюргево, който стресна русенци днес следобед е овладян. Това съобщиха от областната администрация в Русе. От румънска страна са потушили огъня за около 45 минути. По последни данни огнищата са ликвидирани, но пожарникарите остават на място. В следващите часове те ще следят за ново разпалване на огъня. Причините за пожара предстои..

публикувано на 01.08.24 в 15:43

С грижа за бездомните котки

Инициатива по случай Световния ден на котката – 8 август – подема Сдружението „Дунавско сияние“. Проектът е под наслов „Домът е там, където е … котката“ и е за полагане на реална грижа и защита на уличните бездомни котки в Русе. Инициативата се финансира по програмата на „Овергаз мрежи“ „Синева“, която насърчава доброволчеството и добротворството на..

публикувано на 01.08.24 в 14:59