Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хранителни помощи в Ценово

4
Снимка: Община Ценово

Опашка се изви пред пункта за раздаване на хранителни помощи в Ценово. 391 души от деветте населени места в Общината имат право да получат индивидуалните пакети с хранителни продукти от първа необходимост. Те са социално слаби и хора от уязвимите групи на обществото. Най-много са потребителите от Ценово, близо 30 на сто.

Инициативата за подпомагане се изпълнява по оперативна програма на ЕС съвместно със структурите на Българския червен кръст. „Предварително разпределихме помощите по населени места според списъците от „Социално подпомагане“. Тази година в пакетите са включени 16 вида хранителни продукти“, съобщи Митко Макавеев, общински координатор на кампанията. В разпределението на хранителните помощи активно се включиха кметовете на селата и служители от общинската администрация. Раздаването на помощите ще продължи до края на февруари.

„Безработна майка съм с две деца. Хранителните продукти ще ни бъдат от полза, особено сега през зимните месеци, когато не можеш да разчиташ на нищо в градината“, сподели Снежина Николова. По думите й още за приготвянето на вечерята част от консервите ще влязат в употреба. Заедно с хранителните продукти социално слабите получаваха листовки, в които е описано какво представлява Европейския социален фонд и как да се предпазят от телефонни измами.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Деца с коклюш в Русе

Два случая на деца, заболели от коклюш, са регистрирани за последните две седмици в Русе. Това съобщи за БТА заместник-директорът на Регионалната здравна инспекция в крайдунавския град д-р Искра Генева.  Първият случай е от 10 април. Става дума за 12-годишно момиче, на което е трябвало да бъде направена реимунизация до края на тази година. Ученичката е в..

публикувано на 24.04.24 в 16:56

Ограничават тротинетките

Да се забрани движението на електрически тротинетти в пешеходните зони на Русе. Това предлагат общинските съветници от ГЕРБ.  За целта е нужно изменение в наредбата за обществения ред при ползване на превозни средства на територията на общината.  Причината за исканата промяна са зачестилите напоследък инциденти с електрически превозни средства.  Според..

публикувано на 24.04.24 в 16:10

Още 16 хиляди за водния център

Близо 16 хил. лв. събра Арена на Титаните в подкрепа на Фондация „Александър Русев“.  Общо 56 отбора, състоящи се от по един възрастен и едно дете, премериха сили на терена в зала Арена Русе.  Каузатата е за изграждането на Водно-рехабилитационен център за деца и възрастни с менталнии физически затруднения към Фондация „Александър Русев“.  По време на..

публикувано на 19.04.24 в 10:04

Историята на всеучилищния химн – в изложба

Изложба на открито разказва историята зад написването на химна „Върви, народе възродени“ през 1892 г. от Стоян Михайловски в Русе. 16 пана съдържат предоставени от музея, архива и библиотеката в Русе фотографии, документи и спомени за историята на рода на Стоян Михайловски, за творчеството му и за работата му като учител по френски език в Мъжката..

публикувано на 18.04.24 в 11:13

Цветни градини в Караманово

Нови цветни градини променят облика на русенското село Караманово. Поводът е наближаващият Ден на земята – 22 април. Идеята за обновяването на центъра на селото е на местното читалище и кметството.  В засаждането на цветята се включиха служители на кметството и деца от детската градина и местното училище. Акцията продължи два дни.  Нови цветни..

публикувано на 17.04.24 в 12:26

Разбиха престъпна група

Трима мъже от Русе са задържани за участие в престъпна група с имотни измами. Единият от тях е служител на МВР. Окръжният прокурор Георги Георгиев потвърди информацията и поясни, че подробности по случая ще бъдат изнесени по-късно през деня.

публикувано на 17.04.24 в 10:11

Предупреждават за опасно време

Заради очакваното влошаване на времето от община Русе призовават гражданите да бъдат внимателни и при интензивна буря, обилен дъжд или ураганен вятър да не предприемат пътувания. Да бъдат внимателни за летящи във въздуха предмети, да не се движат в близост до жилищни сгради и строителни обекти.  Собствениците на търговски и рекламно-информационни..

публикувано на 17.04.24 в 08:10