Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ниви под наем

Снимка: Радио Шумен

Търг за отдаване под наем на ниви и трайни насаждения от общинския поземлен фонд организират от Община Никола Козлево. Той ще се проведе на 24 януари от 9,30 ч. в заседателната зала на Общинския съвет.

Цените за декар са от 50 до 65 лв. в зависимост от големината на имота. Срокът за отдаване под наем е 10 години. Оглед на нивите и трайните насаждения може да се направи всеки работен ден от 8 ч. до 12 ч. и от 13 ч. до 16 ч. съвместно със служител от Община Никола Козлево.

Ако на 24 януари не се явят участници, повторният търг ще е 7 февруари, уточняват от местната администрация.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Юлиян Вълчев - директор на ОП

Две години условно за бивш воден шеф

Влезе в сила осъдителната присъда на бившия директор на „Напоителни системи“ ЕАД в Шумен, разпоредил изпускане на водата от язовир за извършване на незаконен риболов. Това съобщават от Апелативната прокуратура във Варна. Състав на Върховния касационен съд е потвърдил осъдителната присъда на Юлиян Вълчев на 15 януари. Той бе осъден на 2 години..

публикувано на 20.01.20 в 14:35

Подаръци за първото бебе

Илкай се казва първото бебе за годината в Община Велики Преслав. То проплакало в родилното в Търговище и все още е единственото новородено и записано в регистрите на старата столица.  От администрацията са подготвили подаръци за най-малкия гражданин. Семейството му ще получи бебешка козметика и памперси на 21 януари - Ден на родилната помощ...

публикувано на 20.01.20 в 14:25

Спор с високи децибели

41-годишен местен жител бил задържан в полицейското управление в Шумен на 17 януари, след като съзнателно пречил на полицейски служител да изпълни служебните си задължения. Малко преди 23:30 ч. в дежурната част на Районното управление в Шумен бил приет сигнал за силна музика и нарушаване на нощната тишина от апартамент на ул.“Ген. Тошев“ в..

публикувано на 20.01.20 в 12:12

Скандалджия посегна на полицай

48-годишен шуменец е задържан, след като нанесъл удар на полицейски служител след сигнал за семеен скандал. Малко след 01:15 ч. днес в дежурната оперативна част на областната дирекция в Шумен е потърсено съдействие от полицията след скандал в имот на ул. “Тича“. Към адреса веднага бил насочен полицейски екип. По време на извършената проверка..

публикувано на 20.01.20 в 12:02

Блъснаха старица на пътя

84-годишна жена от Нови пазар е пострадала след пътен инцидент. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен. Произшествието е станало около 17:40 ч. в петък. Водач на лек автомобил Ауди с шуменска регистрация се е движил по ул.“Цар Освободител“ в Нови пазар. Не съобразил скоростта си на движение и ударил пресичащата пътното платно 84-годишна..

публикувано на 20.01.20 в 11:57

Паралелки за осмокласници

Изготвени са предложенията за държавния план-прием след седми клас. Това каза за Радио Шумен началникът на Регионалното управление по образование в Шумен Светлана Милева. "Директорите на училищата до настоящия момент са изготвили предложения, които касаят общо 66 паралелки за прием на ученици след завършено основно образование за учебната 2020/2021..

публикувано на 20.01.20 в 11:48

Министърът обеща пари за ВиК - Шумен

Спешен анализ за състоянието на водопроводната система трябва да бъде подготвен от ВиК - Шумен и изпратен до Министерския съвет. Това беше решено на среща днес, на която отново се обсъждаха ВиК проблемите на Шумен и Велики Преслав. Докладът трябва да е готов и изпратен до края на седмицата, обобщи кметът на Община Шумен Любомир Христов "ВиК -..

публикувано на 20.01.20 в 11:26