Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Харчим повече ток, плащаме по-високи сметки

Снимка: архив

Използваната електроенергия в Шуменска и Търговищка област през декември 2018 г. в сравнение със същия период на 2017 г. се е повишила с 12,2%, а сумите по сметките са се увеличили с 11,7%. Това показват данните на ЕНЕРГО-ПРО.

Вече са фактурирани януарските сметки на част от клиентите. Дружеството е отчело потреблението на битовите клиенти между 20 декември 2018 г. и 7 януари 2019 г. Това означава, че клиентите имат различен отчетен период. За някои той обхваща в различна степен празничните и почивните дни, когато консумацията на електроенергия традиционно е по-висока. Допълнително потреблението в Североизточна България се е повишило през последните дни на декември, когато температурите са се понижили чувствително спрямо тези в началото на месеца.
Специалисти отчитат, че в сравнение с ноември среднодневните температури в Шуменска област са били с 6 градуса по-ниски, което неминуемо се отразява на консумацията на ток. Сметките за електроенергия са в пряка зависимост от индивидуалното потребление на всеки клиент и от броя и ефективността на използваните електроуреди.

От дружеството уточняват, че Интернет страницата на ЕНЕРГО-ПРО е достъпна за информацията за дължимите суми на клиентите на компанията. До момента за Шуменска област има постъпило 1 заявление за проверка на месечната сметка.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Бившият омбудсман – кандидат за депутат

Иван Капралов ще е водач на листата на „Изправи се! Мутри вън!“ в Шумен за парламентарните избори на 4 април. Това обявиха днес от коалицията. Капралов беше два мандата обществен посредник на община Шумен и трябваше да остане на поста до избора но нов омбудсман, но на 17 февруари подаде оставка, която седмица по-късно беше приета от Общинския съвет...

публикувано на 02.03.21 в 19:22

"Възраждане" възраждат летището

Политическа партия "Възраждане" представи листите с кандидати за депутати в Шумен, Разград и Търговище. Повечето от предложените личности са свързани с частния бизнес. Основните приоритети на партията, върху които ще работят са здравеопазване, образование, отбрана и демографската криза. Водач на листата е Шумен е Николай Костадинов, първи за..

публикувано на 02.03.21 в 13:48

ДПС искат стабилност

Областният председател на ДПС-Шумен Айсел Руфад заедно с Хамид Хамид – зам.председател на ПГ на ДПС и Областният младежки председател регистрираха листата за парламентарните избори на 4 април в област Шумен. „Стартираме с изключително силна листа за народни представители в 45-я парламент, имаме повод за самочувствие, тъй като водач на..

публикувано на 02.03.21 в 13:20

"ВОЛЯ и НФСБ" влизат в битката

Народният представител от „ВОЛЯ“ Боряна Георгиева води листата на Патриотичната коалиция "ВОЛЯ и НФСБ" в Шумен за предстоящите парламентарни избори на 4 април.  Според нея градът иска да бъде освободен от картела в горивата. Като основна точка в програмата е изграждането на държавна верига бензиностанции със справедливи цени. Боряна Георгиева..

публикувано на 02.03.21 в 12:25

"Зелен коридор" на 3 март

"Зелен коридор" за ваксиниране срещу COVID-19 ще има на 3 март в Шумен, съобщиха от РЗИ Шумен. Медицински екип ще работи на ул. „Калоян“ 1, от 9 до 12 ч. Ваксината, която ще бъде поставяна, е на „Астра Зенека“. Хората, решили да си я сложат, трябва да носят документ за самоличност.

публикувано на 02.03.21 в 11:56

Още трима загубиха битката

В шуменската болница са приети 179 пациенти със симптоми на COVID-19, като 150 са с потвърден положителен тест за заболяването, а 29 очакват резултат. В интензивното отделение на лечебното заведение са настанени 7 души с усложнения заради коронавирусна инфекция, като 5-тима са интубирани. Това съобщи за Радио Шумен д-р Йорданка Маринова от..

публикувано на 02.03.21 в 09:52

Още ваксини при личните лекари

Продължава раздаването на ваксини на личните лекари в Шуменска област, които не са получили своите количества. Това каза за Радио Шумен директорът на РЗИ д-р Пепа Калоянова. Общопрактикуващите лекари получават по два флакона от ваксината на "Астра Зенека". В зависимост от количествата налична ваксина се обмисля отварянето на зелени коридори..

публикувано на 02.03.21 в 09:31