Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Момчета върнаха портфейл с пари

Снимка: МВР

Тийнейджъри намериха мъжки портфейл с пари и документи в село Троица и го предадоха в полицейското управление в Шумен. Случката е станала малко преди 14 ч. днес.

13-годишният Румен Ангелов и 15-годишният Стефан Младенов се срещнали пред магазина в селото. Стефан почти настъпил черен мъжки портфейл, който бил на земята. Момчетата  го вдигнали и го разгледали. Видели, че в него има лични документи, дебитна безконтактна карта на мъж от Шумен и 135 лева.  Качили се на междуградския автобус, платили билети с личните си средства и дошли в полицейското управление в Шумен, за да го предадат. 

Дежурни полицаи се свързали веднага със собственика на портфейла. 28-годишният мъж  казал, че не е разбрал как и къде го е загубил. Помолил да бъдат предадени по 30 лева на децата като награда.  "Доволен съм както от постъпката си, така и от наградата", коментира Стефан, който е ученик в ПГ по архитектура и геодезия в Шумен. Пред инспектор Светослав Иванов от Детска педагогическа стая към РУ- Шумен  13-годишния Румен каза, че не е очаквал да получи награда от собственика, но е радостен, че е успял да помогне.  Момчетата споделиха, че нито за момент не са си помислили да запазят парите за себе си. Радостни  след получената награда  обясниха, че ще отидат да направят няколко обиколки на картинг пистата в Шумен, след което ще се приберат и ще разкажат на родителите си за случката. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Допълнителни автобуси

Допълнителни автобуси по линия №14 ще бъдат осигурени от „Шумен – пътнически автотранспорт“ ООД за Черешова задушница в събота, 6 юни. При заявено желание от страна на гражданите автобус №7, който обслужва „Дивдядово“, ще пътува до Гробищния парк в квартала. Създадена е временна организация на движението в района на Гробищния парк в..

публикувано на 05.06.20 в 10:19
Благороден елен

Застреляха благороден елен

Вчера сутринта в землището на село Длъжко бил намерен убит с огнестрелно оръжие благороден елен. Това съобщиха от шуменската полиция. Сигналът бил приет от служител на ловно-рибарско дружество в Шумен. Трупът на елена е открит около 06:30 ч. в местността „Дюз екинлик“ Извършен е оглед. За извършеното престъпление е образувано досъдебно..

публикувано на 05.06.20 в 10:08

Саксия с канабис на балкона

30-годишен мъж от Шумен бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в града за отглеждане на наркотично вещество. Канабисът бил намерен при претърсване на апартамент на ул. “Сакар“ . Криминалисти от полицейското управление открили насаждението на тераса в  жилището. Саксията, с отглеждания коноп била иззета. За извършеното..

публикувано на 05.06.20 в 09:58

Нова гора с тополки

16 декара с топола залесиха служители на ДГС-Шумен. Новата гора се намира до язовира на село Овчарово. Дръвчетата за тополовата плантация са произведени в разсадника на стопанството в село Салманово. Залесяването е извършено изцяло с доброволен труд, като в помощ на горските се включиха и хора от Шумен. Догодина ще стане ясно колко от дръвчетата..

публикувано на 05.06.20 в 09:03

С охлузвания е блъснатото дете

С леки охлузвания е 13- годишното момче, което беше ударено от автомобил тази вечер в Шумен. Въпреки това юношата е оставен за наблюдение в Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен, съобщиха от полицията. Момчето било с група свои приятели с велосипеди на паркинга на магазин "ММ 66". Тогава при маневра на водач, който тръгнал от паркинга,..

публикувано на 04.06.20 в 19:40

Ще бъде ли затворен част от пътя на Шуменското плато?

Десетки аргументи „за“ и „против“ предложението на 14 спортни клуба за ограничаване на автомобилното движение по част от панорамния път на Шуменското плато се чуха по време на общественото обсъждане, което се проведе тази вечер в Шумен. Срещата беше по покана на кмета на Община Шумен Любомир Христов, на нея присъстваха представители на..

публикувано на 04.06.20 в 19:22

Домашен арест за съдебния заседател

Окръжният съд в Шумен не уважи искането на Окръжната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража, на Симеон Петров.  Припомням, че 23-годишният съдебен заседател бе задържан с постановление на Окръжната прокуратура в Шумен. Той е издирван с Европейска заповед за арест, издадена от съда в италианския град Лоди..

публикувано на 04.06.20 в 17:43