Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Плевнелиев с критики към Радев

Снимка: БГНЕС

Росен Плевнелиев, президент на страната от 2012-2017 година, остро критикува дейността на президента Румен Радев и подчерта, че той не изпълнява основните задължения на институцията - да е символ на баланса, да има открояваща се външнополитическа роля и да има обединяваща вътрешнополитическа функция.

"На днешната дата всички президенти досега даваха пресконференции, за да отчетат какво е свършено през годината, но президентът Радев реши да не прави пресконференция. За мен това е донякъде обяснимо, защото се чудя какво би отчел като свършено в тези две години, през които той, според мен, игра ролята на опозиционер, а не на президент. Все още се надявам, че генерал Радев ще се превърне в президента Радев", посочи той.

Плевнелиев беше в Русе за да изнесе лекция, посветена на професиите на бъдещето и развитието на икономиката. В деня, в който се навършват две години от встъпването на президента Румен Радев в длъжност, предшественикът му обясни, че неуспехът на президента не може да бъде успех за нито един от българските граждани, затова се надява, че на "Дондуков" 2 ще има промяна в курса.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Разследват причините за епидемията в дом "Възраждане"

Окръжната прокуратура в Русе разпореди проверка заради случаите на заразени с COVID-19 в дома за възрастни хора "Възраждане" в крайдунавския град. Вчера е образувана преписка по указания на Върховната административна прокуратура. Прокурор от Русе е възложил проверката на Регионалната здравна инспекция. Предстои в срок от 15 дни да бъдат установени..

публикувано на 04.08.20 в 20:36

Заразена санитарка в дом „Възраждане“

Четири нови случая на коронавирус са регистрирани в Русенско по данни на Регионалната здравна инспекция.  Всички диагностицирани са жени, в стабилно състояние са, без сериозни оплаквания и са оставени под домашна изолация. Две от заразените са от Борово. Това са 15-годишно момиче и жена на 69 години, които са от семейството на друг потвърден случай..

публикувано на 04.08.20 в 14:40

Дунавският кей с нов облик

Обновената крайбрежна зона в Русе беше открита официално днес. При благоустрояването е разширена крайбрежната ивица, обновени са пешеходните алеи, изградени са две амфитеатрални площадки за изяви и концерти, както и детски площадки и фитнес на открито, обособени са места за отдих, поставено е ново осветление и е монтирано видеонаблюдение.  Кеят,..

публикувано на 04.08.20 в 13:57

Няма новозаразени с COVID-19 в дом „Възраждане“

Няма новозаразени сред персонала и потребителите на дом „Възраждане“ след последните проби. Това съобщи на брифинг днес директорът на дирекция Обществен ред и сигурност Спасимир Димитров. Всички служители и домуващи са тествани, като 65 от служителите и 101 от потребителите на дома са с отрицателни проби. Както вече съобщихме, положителни..

публикувано на 03.08.20 в 17:13

141 г. ВМС в България

Сто четиридесет и първата годишнина от създаването на Военноморските сили (ВМС) в България ще бъде отбелязана днес в Русе. От 16 ч. в Заседателната зала на местната управа ще бъдат наградени трима военнослужещи, а командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов ще бъде удостоен с плакет „Русе“ за всеотдайна и високопрофесионална..

публикувано на 03.08.20 в 10:25

Още двама пребориха COVID-19 в Русенско

Нови двама пациенти с COVID-19 са излекувани през последното денонощие в Русенска област, съобщават от Регионалната здравна инспекция. С тях преборилите болестта в региона стават седемдесет и четирима. По данни не Единния информационен портал, в Русенска област новите случаи на коронавирусната инфекция през изминалото денонощие са 34. От тях..

публикувано на 01.08.20 в 15:22

Илинденско-Преображенското въстание в снимки

Дигитална изложба разкрива непознати моменти от Илинденско-Преображенското въстание, съобщават от областната администрация в Русе. В експозицията са включени 41 фотографии както на някои от водачите на въстанието, така и на част от четите, участвали в него. Сред тях са четите на Тодор Александров, Пешо Радев, Бончо Василев, Пито Гули, Апостол войвода..

публикувано на 01.08.20 в 11:55