Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Специален товар бави трафика в Шуменско

Снимка: Архив

Поради преминаване на специализиран и извънгабаритен товар през територията на област Шумен временно ще бъде затруднено движението на пътуващите от и към област Бургас.

В момента тежкотоварните автомобили се движат с ниска скорост в района на Смядово. Ще изминат маршрута до Търговище през  Велики Преслав. Движението ще бъде затруднено в това направление поради широчината на товара. Ще бъде осигурено периодично пропускане на автомобилите, за да не се образуват колони и задръствания. 

"Молим водачите да шофират внимателно, да бъдат търпеливи  и да спазват указанията на пътните полицаи, които са ангажирани с обезопасяване на участъците, през които преминава товарът", апелират от полицията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Договор за сътрудничество

Договор за сътрудничество и съвместна дейност с Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ – София сключи община Шумен. Договорът цели сътрудничество в учебната и научната сфера между институциите.  Сътрудничеството ще подпомогне реализацията на специалисти с висше образование в професионално направление „Архитектура, строителство и..

публикувано на 15.07.24 в 11:41

Ново осветление в Шуменско

6 села от община Шумен ще бъдат с ново осветление по проект „Рехабилитация и модернизация на уличното осветление в община Шумен“ по Националния план за възстановяване и устойчивост. Проектът обхваща селата Мараш, Царев брод, Дибич, Мадара, Салманово и Ивански.  Ще бъдат подменени 3187 осветителни тела. Ще бъде изградена система за управление и..

публикувано на 15.07.24 в 09:45
СУ Сава Доброплодни - Шумен

Започна записването в 8 клас

Всички ученици, които са приети в 8 клас по първо желание, следва да се запишат в училището, в което са приети от днес (15.07.) до 17 юли. В противен случай губят мястото си. Записването става с оригинала на свидетелството за основно образование, а за професионалните паралелки – и с медицинско свидетелство. Ученици, които са приети по второ и следващо..

публикувано на 15.07.24 в 08:42

Отменен концерт в Шумен

Отменя се концертът в Шумен „Обич и песен“, който беше планиран за 20:00 ч. тази вечер в Летния театър в Шумен. Това съобщават организаторите   от ГРАНДЕ АРТ и уточняват, че причина за отлагането е заболяване на част от екипа.  Концертът е пренасочен за 24 септември от 20:00 ч. Закупените досега билети ще важат без нужда от презаверка.  А..

публикувано на 15.07.24 в 08:32

Тъкач готви протест

Около 15 души от с. Тъкач се събраха на протест пред ВиК - Шумен тази сутрин. Те настояват да се спазва графикът за режим на водата в населеното място, където от няколко месеца в най-високите части вода нямат близо 40 домакинства. Хората настояват за поредна среща с управителя на водоснабдителното дружество. В противен случай ще блокират пътя..

публикувано на 15.07.24 в 08:23
Снимката е илюстративна

Последици от пожара край Коньовец

Неожъната нива с овес, на площ от 75 декара, е изгоряла при пожара край шуменското село Коньовец, който тази седмица избухна на територията на Държавното предприятие „Кабиюк“. Огънят бе предизвикан от волтова дъга. Комисия, назначена от изпълнителния директор на предприятието Мартин Маринов, днес е направила оценка на щетите, като..

публикувано на 13.07.24 в 16:20

Затвориха склад за трюфели в Ивански

Комплексна проверка в обект за трюфели извършват служители на Областната дирекция по безопасност на харните в Шумен, на Националната агенция за приходите, на МВР и на ДАНС, съобщават от пресцентъра на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). При извършена проверка преди седмица е установена липса на документи за проследимост и..

публикувано на 12.07.24 в 17:44