Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разкриха телефонна измама в Нови пазар

Криминалисти от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към Областната дирекция на МВР - Шумен разкриха помагачи в телефонна измама, извършена в Нови пазар на 11 декември. Потърпевшата 83-годишна жена била заблудена по класическата схема - че оказва помощ за залавянето на телефонни измамници, и дала сумата от 1 967 лв. Проведеното полицейско разследване е установило, че съпричастни към измамата са 24-годишен мъж от добричкото село Северци и 18-годишен младеж от Варна. Двамата оказали пълно съдействие на униформените и направили пълни самопризнания. Работата по случая продължава.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пазители на сферата

Фондация „Подобри“ обявява доброволческата мисия „Младежка сфера". Събитието започна днес в младежкото пространство до хотел „Шумен“, а целта е да запознае обществеността с дейностите и предизвикателствата, пред които се изправят екипът и доброволците, които се грижат за сферата.  По време на инициативата младежи имат възможността да участват в..

публикувано на 17.07.24 в 12:19

Спецакция в Шуменско

Близо 300 растения от вида на конопа са намерени от полицията в частен дом в село Цани Гинчево, обитаван от 48-годишен мъж. Това е станало в рамките на специализирана операция, насочена срещу битовата престъпност в област Шумен. В хода на същата акция в частен имот във Велики Преслав криминалисти открили и иззели самоделен пистолет.  В жилище в..

публикувано на 17.07.24 в 12:03

Кола изгоря на пътя

Лек автомобил "Мерцедес" е унищожен при пожар тази нощ, съобщават от шуменската полиция. При прибиране от произшествие в село Близнаци около 00:20 часа противопожарният екип забелязал мерцедесът да гори на пътното платно между селата Хитрино и Сливак.  По данни на водача, по време на движение от двигателния отсек започнал да излиза дим, а малко..

публикувано на 17.07.24 в 11:19

Закани за убийство

68-годишна жена подала сигнал в полицейското управление в Шумен вчера, че получила закана за убийство.Това съобщават от шуменската полиция. По нейни данни, това е станало на 13 юли в частен дом в село Добри Войниково. Заплахите и заканите към нея били отправени от 45-годишен мъж, неин племенник. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 17.07.24 в 11:11

Спасиха 10 къщи в Преселка

10 жилищни сгради и слънчогледов блок от 300 декара са били спасени от изгаряне след пожар в село Преселка. Това съобщават от шуменската полиция. Сигнал за горяща къща близо до язовира е приет в 16:39 часа вчера в дежурната част на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Нови пазар.  Към адреса са насочени противопожарни..

публикувано на 17.07.24 в 11:05

Част от Шумен без вода

Авария оставя без вода част от Шумен, съобщават от ВиК.  Проблемът е на главен водопровод на улица „Червена стена“ № 22. Заради него е спряно подаването в квартал „Боян Българанов“, в района на Многопрофилната болница и във високата зона на Шумен.  Очаква се водата да бъде пусната до 16:00 ч., уточняват от ВиК. А заради строително-монтажни работи..

публикувано на 17.07.24 в 10:45

Огън изпепели къща

Пожар е изпепелил къща и постройка към нея в Смядово днес следобед. Това съобщават от шуменската полиция. 71-годишен собственик на имота рязал дърва за огрев. Пламъците тръгнали от спомагателна постройка към къщата.  Два екипа пристигнали ня място, заварили силно развит пожар, който бързо се прехвърлил към къщата.  Пламъците са ликвидирани, но къщата и..

публикувано на 16.07.24 в 19:22