Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

От Разград в Брюксел

Снимка: архив

12-те победители в конкурса на еврокомисаря Мария Габриел за компютърна рисунка ще представят творбите си в Брюксел.

Ученическият конкурс бе на тема "България в Европа: минало, настояще, бъдеще". Победителите лично ще представят творбите си в изложба в Европейската комисия в Брюксел на 20 февруари, когато комисарят организира тържество в навечерието на националния празник на България.

Сред победителите във възрастовата група 8-9 клас е Диляра Мустафа от математическата гимназия "Акад. Никола Обрешков" в Разград. 


БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов асфалт на ул. "Ивайло"

Започва работата по основния ремонт на ул. „Ивайло“ в Разград. Дейностите трябва да приключат за 80 дни, т.е. до средата на декември. Предвижда се подновяване на съществуващите тротоари и банкети, както и асфалтиране на участъка от 1,600 км. Според разчета на фирмата изпълнител, ремонтните работи ще струват малко над 1.1 млн. лв. без..

публикувано на 26.09.23 в 13:12

Прегледи от кардиолози

С прегледи от проф. д-р Добрин Василев в Русе и скринингова кампания от кардиолози в Разград Специализираната болница „МЕДИКА КОР“ ще отбележи Световния ден на сърцето (29 септември). Прегледите при проф. Василев ще се проведат на 28 септември (четвъртък) в сградата на „МЕДИКА“ в Русе, на ул. „Рига“ №35. Желаещите да се възползват от..

публикувано на 26.09.23 в 11:53
Община Кубрат

Последна сесия в Кубрат

Предложение за съдебни заседатели към Районния съд в Кубрат за мандат 2024 – 2027 година ще разгледат общинските съветници в Кубрат. Сесията е насрочена за сряда от 14:00 часа, а днес от 13.30 часа ще заседават постоянните комисии към Общинския съвет.  На заседанието ще бъде обсъдено искането на "Кубратска гора" за закупуване на товарен автомобил за..

публикувано на 26.09.23 в 11:49

Над 5600 с помощи за ток

5631 души от Разградска област имат право на добавка за компенсиране на част от разходите за електроенергия през изминалия отоплителен сезон. Това съобщават от Регионалната дирекция „Социално подпомагане“.  Това са хора, които получават месечни помощи за отглеждане на дете, така наречените "детски добавки", но не са попаднали в групата на..

публикувано на 25.09.23 в 11:42

Поредният дрогиран водач

21-годишен водач е задържан за шофиране след употреба на наркотици, съобщават от полицията в Разград. „Фолксваген Пасат“ с русенски регистрационен номер е бил спрян малко след полунощ на 23 септември в областния град.  В хода на полицейската проверка е установено, че водачът от село Дряновец шофира след употреба на наркотични вещества. Пробата..

публикувано на 24.09.23 в 10:29

Празникът в Разград

Деня на независимостта отбелязаха днес в Разград. Тържеството беше на площад „Независимост“, на който преди 115 години, от балкона на тогавашния Дом на общината, кметът Йордан Рашев прочита пред събралите са разградчани манифеста на цар Фердинанд за обявяването на независимостта. Документът беше прочетен от Павел Русев от Регионалния исторически..

публикувано на 22.09.23 в 15:35

Иззеха колата на дрогирана

Дрогирана водачка засече полицията през нощта и иззе колата с протокол. Това съобщават от разградската Областна дирекция на МВР. Лек автомобил „Фолксваген“ е спрян около 03.20 часа на 21 септември в Кубрат. Установено е, че 36-годишна жена шофира под въздействието на метаамфетамин.  Превозното средство е предадено с протокол. Жената е задържана..

публикувано на 21.09.23 в 10:05