Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Протестно шествие в Силистра

Протестно автошествие и митинг пред общината в Силистра направиха група граждани от неформалната гражданска група „Протест Силистра”. „Всичко започна от непосилните, високи цени на горивата и „гражданската отговорност”, но бързо се обърна срещу  всеобщата несправедливост”. Така в листовка участниците в шествието припомнят историята на протестните действия. Призовава се за „протест всенароден и незабавен”. На последния протест в Силистра в началото на февруари бе разпространена жалба до Здравно-осигурителната каса и омбудсмана на Република България във връзка с достъпа до медицински услуги в Силистра. Протестиращите днес изразиха недоволство от отговор на Силистренската община на подадено от протестиращите заявление по Закона за достъп до обществена информация за изразходване на общински средства за озеленяване. Някои от протестиращите съобщиха, че в началото на проявата е имало опити за провокация.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Дулово без бюджет след скандал

С протестна декларация излязоха общинските съветници от ДПС по време на първата за годината сесия на Общинския съвет в Дулово. Днес те трябваше да утвърдят бюджета за 2020   година. Председателката на Общинския съвет Невхис Мустафа заяви, че няма прозрачност при управлението на средствата, отпуснати от Министерския съвет, които са в размер на 2..

публикувано на 28.01.20 в 16:48

Грипна ваканция в Силистренско

В грипна ваканция от утре излизат възпитаниците на училищата в област Силистра. Заповедта за обявяването на грипна епидемия е била подписана днес от д-р Теодора Начева, директор на РЗИ Силистра. Ваканцията за учениците започва утре, 29 януари, и ще продължи до 5 февруари включително. Градини в общината ще продължат да работят, но при строг филтър,..

публикувано на 28.01.20 в 15:54
Силистра

За чиста Силистра

200-литрови съдове за смет ще бъдат поставени на входа на Силистра, за да не се замърсява районът, съобщиха днес от местната администрация. Преди тировете да влязат в дунавския град и за да не стават задръствания, тежките камиони изчакват по трасето от чешмата на осми пост до поставен за целта светофар. В този участък се събират най-много отпадъци,..

публикувано на 27.01.20 в 14:32

Смърт по време на работа

Досъдебно производство за трудова злополука, при която е била причинена смъртта на работник, ръководи Окръжната прокуратура в Силистра.Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. На 26 януари в землището на село Стрелково поради незнание или немарливо изпълнение на занятие е била причинена смъртта на 38-годишния Хасан С...

публикувано на 27.01.20 в 13:58

Пореден пиян шофьор

Пиян водач е заловен снощи малко преди полунощ в Тутракан, информират от Областната дирекция на МВР. 38-годишният водач на лек автомобил „Мерцедес“ бил спрян за проверка по улица „Силистра“ в града. Тестът с дрегер отчел 1,85 промила. Мъжът отказал да даде кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е започнато бързо..

публикувано на 27.01.20 в 11:15

Честитки от Общината

Реконструкция на общински пътища и улици в населените места са предвидени в проектобюджета на община Ситово. Ще продължи работата по различни проекти; в момента се изгражда външен асансьор към сградата на общинската администрация, който ще улесни предвижването на инвалиди и възрастни хора до етажите. Бюджетът на Община Ситово е малко над 7..

публикувано на 23.01.20 в 15:13

Мартеници за Америка

Български мартеници от силистренското село Черник пътуват към Америка. Те са изработени от учениците от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий". Децата са решили да популяризират древната  българска традиция в чужбина. Тази година мартеничките ще пътуват до град Шарлотсвил, щата Вирджиния. На тях ще се радват децата от две детски градини в  Америка...

публикувано на 23.01.20 в 14:44