Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обновяват стара детска градина

5
Снимка: Община Разград

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев и заместниците му Галина Георгиева и Ердинч Хасанов направиха символична първа копка, с която бе даден старт на строителните дейности за обновяването на детска градина „Райна Княгиня“.  В официалната церемония се включиха областният управител Гюнай Хюсмен, председателят на Общинския съвет в Разград Надежда Радославова, заместник областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов и началникът на РУО Ангел Петков.

„Тази детска градина преди 35 години изглеждаше по същия начин. Тук нищо не е правено. Поздравявам моя екип, който работи по  проекта. Тази сграда ще се промени видимо, както и условията в нея ще се подобрят многократно“, каза в приветствието си д-р Василев.

Строителните дейности в детското заведение се финансират в рамките на проект „Ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на гр. Разград“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“.

В детската градина започва ремонт за подобряване на енергийната ефективност. За срок от 150 дни изпълнителят ще извърши полагане на външна изолация за намаляване на топлинните загуби, ще постави допълнителен топлоизолационен слой на покривната плоча, ще подмени старите дървени прозорци с нова PVC дограма.

Детското заведение ще бъде боядисано. Ще бъде подменена отоплителната инсталация. На покрива на сградата ще се монтира соларна инсталация. В прилежащите площи около сградата  ще бъде извършена подмяна на настилки, ще се монтират нови съоръжения за игра.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Хигиенни пакети от БЧК

Заради жегите, от Българския Червен кръст (БЧК) в Разград отправят призив към хората, които имат право да получат хранителни и хигиенни пакети по Програмата за храни и основно материално подпомагане, да се възползват от услугата сутрешните часове на деня, съобщават от БТА.  „Очакваните високи температури може да поставят в риск здравето и..

публикувано на 15.07.24 в 09:55
Снимката е илюстративна

Продължава подмяната на тръби

Продължава работата по подмяна на водопроводите в Доброшката махала на Разград, съобщават от общинската администрация. Тази седмица (15–21 юли) ще се извършват изкопни работи само на ул. „Александър Стамболийски“ (от ресторант „Шалеви“ до „Жеравна“). В този период ще се извършва и превключването на сградни водопроводни отклонения и в тези..

публикувано на 15.07.24 в 08:48

Боядисват пешеходни пътеки

Опресняване на пешеходните пътеки в Разград започнаха работници от Общинското предприятие „Паркстрой“. Те стартират от центъра на града, а на по-късен етап ще продължат в жк „Орел“ и Водна централа. Сред първите улици, по които се боядисват пътеки, са „Марица“, „Искър“, „Кирил и Методий“, „Грънчарска“, следват булевардите „България“, „Княз Борис“..

публикувано на 12.07.24 в 08:19

Панаирът идва

Панаирът на киселото мляко и фестивалът на народните традиции и занаяти в Разград ще се проведе между 21 и 23 юли. Според кмета на общината Добрин Добрев това е своеобразна кулминация в културния календар, с което   Разград много се гордее. Танцьори от 10 държави и от 5 континента ще играят по ларгото на лудогорския град. На Панаира..

публикувано на 11.07.24 в 13:32
Язовир в село Осенец

Проверка на язовирите

В добро техническо и експлоатационно състояние са проверените до момента 29 от всички 43 язовира с първа и втора степен на потенциална опасност в Разградско. Това съобщават от областната администрация.  Огледът е направен от специално назначена комисия. На места е установена необходимост от премахване на растителни откоси и осигуряване на проводимост..

публикувано на 11.07.24 в 08:38

Режат десет смърча

Десет изсъхнали смърча ще бъдат премахнати до края на седмицата от градинката до Часовниковата кула в Разград, съобщават от местната администрация.  Разрешението е издадено след оглед на площад „Независимост“ и санитарна експертиза от дирекция „Екология, ред и сигурност“ в община Разград.  Подготовката за премахване на изсъхналите смърчове започна с..

публикувано на 10.07.24 в 08:41

Билети с кауза

Този сезон ПФК "Лудогорец" ще отделя средства от всеки продаден билет в подкрепа на сдружение “Аз вярвам и помагам“. Това съобщават от спортния клуб на страницата си във Фейсбук. Чрез събиране на капачки, стотинки, дарителски кампании и продукти с кауза сдружението вече е дарило първия в България мобилен пункт за кръводаряване, първата за СБАГАЛ..

публикувано на 09.07.24 в 16:05