Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Дерета под контрол

Снимка: bg.wikipedia.org

Започват  проверки за състоянието на деретата в населените места на община Русе. Целта е преди предстоящите пролетни дъждове да се подобри проводимостта на коритата, съобщи директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" в Русе Спасимир Димитров.

Той обясни, че растителността непрекъснато създава проблеми, като общината почиства периодично най-критичните участъци. Димитров каза още, че нивото на язовира край село Николово е нормално. То се следи денонощно с помощта на онлайн система.

Заместник-областният управител на Русе Валентин Колев коментира, че състоянието на речните диги в региона е добро. По думите му, имало няколко критични участъка - в района на селата Красен и Божичен. "За тези участъци са подготвени и изпратени необходимите документи в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане с оглед отпускане на средства за укрепването им", каза Колев.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Шести протест в Русе

За шеста поредна вечер протестът в Русе събра на площада пред Съдебната палата стотици граждани, които направиха шествие и отново настояха за оставките на правителството и главния прокурор. Всяка вечер в Русе ще има протест, докато няма реакция от столицата. В това бяха единодушни тази вечер хората на площада. По повод записите, които..

публикувано на 14.07.20 в 20:00

Дигитален ден на отворените врати

За първи път в областната управа в Русе се проведе изцяло онлайн ден на отворените врати. В инициативата, която се реализира с техническата помощ на Русенски университет, се включиха почти 40 души, съобщават от администрацията. Специално внимание беше отделено на възможностите за провеждане на стаж и започване на административна кариера. Проведена..

публикувано на 14.07.20 в 18:17

Пръскат срещу комари

Пръскане срещу комари с наземна техника ще бъде извършено днес на територията на град Русе. В 21:00 ч. стартират пет съвместни екипа с участието на служители на отдел „Екология“, които осъществяват пряк контрол върху обработените площи. Планираното за днешния ден третиране по река Дунав се отлага заради неблагоприятни метеорологични..

публикувано на 14.07.20 в 16:28

Двама смелчаци с отличия от МВР

Двамата русенци Мирослав Шенков и Пламен Цанев днес получиха благодарност и грамоти от Областната дирекция на МВР в крайдунавския град. Признанието е за проявена от тях смелост, гражданска доблест и съпричастност към сигурността на обществото. Мъжете се притекли на помощ на малолетно момиче, което било жертва на грабеж, и съдействали при..

публикувано на 14.07.20 в 14:51

Библиотекари за един ден

Ученици от Долна Студена влязоха в ролята на библиотекари за един ден. Инициативата „Библиотекар за един ден“ се реализира по идея на НЧ „Пробуда“ в селото. „Интересът на децата беше много голям. Всички останаха впечатлени от разнообразието във всекидневието на библиотекаря. Участниците не скриха желанието си, че биха работили с удоволствие в..

публикувано на 14.07.20 в 12:15
Община Русе , Русе

Няма заразен служител в Областната управа

Отрицателна е PCR пробата за COVID-19 на служителката от Информационния център на Областната управа – Русе. Това съобщиха от пресцентъра на администрацията. Тази сутрин служителката, която работи във фронт офиса, била с повишена температура. Поради тази причина и от съображения за сигурност в 11,30 ч. днес Информационният център на Областната..

публикувано на 13.07.20 в 19:54

Пети ден на протести в Русе

Протестът в Русе за пети пореден ден събра на площада пред Съдебната палата граждани, които заявиха недоволството си от управлението на страната.  В обичайния час – 18,30, те се обявиха отново за оставка на правителството. Част от протестиращите заявиха, че не подкрепят никоя политическа партия, а искат промяна в държавата, други коментираха, че..

публикувано на 13.07.20 в 19:46