Спасиха щъркел в беда

Снимка: БГНЕС

Спасителен екип от участъка на пожарната в Смядово е оказал помощ за спасяване на щъркел. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.

Вчера сутринта в 7:55 ч. е бил приет сигнал чрез телефон 112 , че по пътя от село Златар към град Смядово на едно от крайпътните дървета  е заклещен щъркел. Екипът, който пристигнал на място за оказване на помощ, освободил заклещената и увиснала от дървото прелетна птица.

Щъркелът бил невредим и отлетял.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Еко Коледа в Шумен

Еко Коледа в Шумен

Участниците в благотворителния   конкурс „Еко Коледа" на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Шумен бяха наградени днес. Седмото издание на инициативата се проведе от 11 до 29 ноември. В него се включиха 23 детски градини, 21 училища и  3 центъра за деца от Шуменска и Търговищка област. Творби представиха и ученици от Габрово. Всички..

публикувано на 11.12.19 в 16:49

Наемат хора с увреждания

Законът за хора с увреждания задължава работодателите с 50 до 99 работници и служители да назначат един човек с трайни увреждания. А квотата за фирма със 100 и над 100 работници и служители е две на сто от средносписъчния състав. Проверките на инспекцията по труда в Шуменска област са установили, че работодателите се стремят да спазват това свое..

публикувано на 11.12.19 в 15:58
Шуменски университет

Университетът вдига рейтинг

В тазгодишното издание на рейтинговата система на висшите училища в България Шуменският университет има добро представяне. Това каза за Радио Шумен зам.-ректорът на Шуменския университет по акредитация, оценяване и поддържане на качеството на обучението и на академичния състав доц. Стефка Калева. "Един анализ на представянето на 20 направления, с..

публикувано на 11.12.19 в 15:48

Концесия за 35 години

Шуменското дружество „Автомагистрали-Черно море“ АД ще добива строителни материали - варовици, от находище „Хитрино-4“. Това е регламентирано в решение на Министерския съвет, взето днес, с което дружеството е определено за концесионер. Находище „Хитрино-4“ е разположено в землището на с. Сливак, област Шумен. Концесията за него се предоставя за..

публикувано на 11.12.19 в 13:04

Втори ден дишаме смог

За втори пореден ден в Североизточна България има превишения на нормата на фини прахови частици. Това показват данните от ежедневния бюлетин за качеството на атмосферния въздух, публикуван в интернет страницата на Изпълнителната агенция по околна среда. В Автоматичната измервателна станция в Шумен е отчетено 1,3 пъти превишение на прага от 50..

публикувано на 11.12.19 в 11:45

Европомощи до 20 декември

540 от 1855 души, които имат право да получат хранителни помощи от БЧК в Шумен, са взели продуктите. От червенокръстката организация призовават и останалите хора да дойдат в районния пункт на ул. "Тодор Икономов" №3 (зад пътно управление). Пунктът ще бъде отворен до 20 декември всеки работен ден от 09.00 до 16.00 ч. От БЧК в Шумен съобщиха още, че..

публикувано на 11.12.19 в 10:49

Замразяват пътен ремонт

Заради ниските температури временно се спира текущият ремонт на общинската пътна мрежа в частта от околовръстния път до разклона за село Васил Друмев, община Шумен. Преустановяването на ремонтните дейности по 4-километровия участък се налага, тъй като ниските температури не позволяват полагане на асфалтова настилка. Предстои движението..

публикувано на 11.12.19 в 10:03