Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Недоволство в МВР

Снимка: БГНЕС

Полицаи, пожарникари и спасителите са готови за протестни действия. Това каза в интервю за Радио Шумен председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов. Причината за недоволството е, че униформените няма да получат обещаното им увеличение на заплащането на нощния труд. В края на седмицата министърът на вътрешните работи Младен Маринов обясни, че това е невъзможно, защото средствата не достигат.

Още от интервюто на Георги Софронов с Валентин Попов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Звездните деца на Шумен

Деца от вокална школа „Белканто“ с вокален педагог Ива Георгиева бяха избрани от певицата Теди Кацарова след конкурс в Шумен да участват в концерти из страната от турнето "Обич и песен", организирано от Евгени Боянов. Ива Георгиева е преподавател по пеене и основател на школа „Белканто“. Нейните ученици Николай Зотев и Есен Ахмед участват в много..

публикувано на 25.07.24 в 08:55

Увеличават данъци в Търговище

Увеличение на налозите за автомобилите и на недвижимите имоти предвижда община Търговище. Измененията са в Наредбата за определяне размера на местните данъци. Общинският законодателен текст е предложен за обществено обсъждане до 15 август. Новите текстове касаят изменение на данъка върху превозните средства и този върху недвижимите имоти от 2025 г...

публикувано на 25.07.24 в 08:47

Младеж от Дулово в ЦЕРН

Мечтите се сбъдват. Така започна разговорът ни със 17-годишния Светлозар Драгнев от Дулово.  След над 9 месеца очакване, той успя да посети неговото мечтано място. Това е ЦЕРН - Европейската организация за ядрени изследвания в Женева, Швейцария.  ,,Искрицата в мен, любовта към физиката на елементарните частици, ентусиазмът и борбеността ми,..

публикувано на 25.07.24 в 08:37

Лято в Третото

Летни занимания за деца предлага екипът на шуменското Трето основно училище „Димитър Благоев“. Дейностите ще продължат през цялото лято.  Те са организирани от учителите, които са дежурни в училището през лятната ваканция. Целта е учениците да се научат да прилагат придобитите знания и умения в житейски ситуации.  Всяка седмица се провеждат..

публикувано на 25.07.24 в 08:27

Победите на Огнян

Пет медала спечели шуменецът с присадено сърце Огнян Ганчев на Европейските игри за трансплантирани в Лисабон. Ден след среброто в турнира по бадминтон, той завоюва два златни и два сребърни медала в плуването.  В плувния турнир страната ни завоюва още четири титли благодарение на Георги Пеев от Хасково, който е единственият у нас с два трансплантирани..

публикувано на 24.07.24 в 14:06

В Златна нива над 40% застраховани

Високите температури, сушата и човешкото невнимание, които са в основата на пожарите през последните дни, не подминаха и област Шумен. Повече от 140 пожара са станали в региона от началото на месеца. Засегнато беше и село Златна нива. Късно една вечер в селото лумнаха отпадъци в селски двор, но благодарение на бърза реакция на огнеборците от Нови..

публикувано на 24.07.24 в 13:18

Опасно кръстовище на прицел

След последната катастрофа с жертва жители на Попово събират подписка с искане т. нар. Медовинско кръстовище да бъде обезопасено. Това е мястото, където се пресичат два републикански пътя, а трафикът е изключително натоварен.  Невралгичната точка през последните 12 години е причинила не малко инциденти, а сега поповчани искат поставянето на скоростна..

публикувано на 24.07.24 в 09:04