Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Парченцата на семейния пъзел

Снимка: Личен Архив

Травматичните събития в рода на човек като убийства, участие във военни действия, измами, аборти оказват влияние върху фамилната система, твърди създателят на семейните констелации Берт Хелингер.

Методът показва, че не всичко, което се случва в живота на човек, е резултат на неговите действия, а може несъзнателно да повтаря съдбата на член от неговото семейство от предишно поколение.

Какви са законите, на които се крепи балансът на семейната система, до какво води сляпата любов към друг член на семейството и как да спрем да живеем чужд живот? На тези въпроси отговаря психологът Калоян Божанов, който работи с метода на семейните констелации.

С него разговаря Антония Димитрова.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Кирил Петков и Асен Василев

Харвард срещу "калинките"

Политическият проект „Продължаваме промяната“ на двамата бивши служебни министри Кирил Петков и Асен Василев няма да бъде разпознат като нова алтернатива е мнението на политолога Стойчо Стойчев. При тях новото е, че се акцентира върху образоваността като антипод на „калинките“ в предишното правителство. Проектът ще отнеме гласове от партиите..

публикувано на 20.09.21 в 13:44
Младият шуменец Мартин Димитров

Приключение без пари и телефон в Унгария!

Mоже ли желанието ти да си добър предприемач да те изпрати на пътешествие в непознати земи – без средства за оцеляване и връзка с най-близките ти хора? Това звучи като сюжет от времето на конкистадорите и Великите географски открития, но всъщност се случва и днес. Сега ще ви разкажем как един младеж от Шумен се озова без пари и телефон в дълбоката..

публикувано на 18.09.21 в 17:24

Технологиите на настоящето

21-то столетие е векът на дигитализацията. С настъпването на COVID пандемията на всички нас ни се наложи да преминем границата от старото към новото и да започнем да използваме технологиите като естествена и необходима част от живота си. Серия от уебинари, посветени на програмирането, умните домове и ползата от Интернет, организират младежите от..

публикувано на 17.09.21 в 11:18

В очакване на удари под кръста

Няма да има промени в посоката на новия служебен кабинет, прогнозира за Радио Шумен политологът доц. Иво Инджов, преподавател във Великотърновския университет. Според него, второто служебно правителство ще продължи политиката на осветяване на завладяването на държавата, което се случи при управлението на ГЕРБ. Политологът очерта и още две задачи..

публикувано на 16.09.21 в 13:15

Европа за рециклиране на техника

Електронните устройства и електрическото оборудване определят съвременния живот — от перални машини и прахосмукачки до смартфони и компютри, като е трудно да си представим живота си без тях. Но отпадъците, които генерират, се превръщат в пречка пред усилията на ЕС за намаляване на екологичния му отпечатък. Какво представляват електрическите и..

публикувано на 16.09.21 в 11:07

26 години Телевизия Шумен

Преди 26 години Шумен създава телевизия, нещо нечувано за онези първи демократични години когато медиите са брояха на пръсти. Със свое решение Общинският съвет дава зелена светлина на група ентусиасти да направят студио и да създадат програма. На 17 април 1995 г. се подписва споразумение между община Шумен и началника на Военното училище...

публикувано на 15.09.21 в 15:14

Какво свърши парламентът?

Днес е последният работен ден на 46-ото Народно събрание на България. Утре парламентът се разпуска с вече издаден указ на президента, а Румен Радев ще обяви състава на новото служебно правителство. Предсрочните парламентарни избори ще се проведат заедно с президентските, във формат 2 в 1. Какви са изводите от работата на депутатите, какво успяха..

публикувано на 15.09.21 в 14:06