Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Водят от Ловеч шеф на ВиК-Шумен

| обновено на 29.03.19 в 14:08
Снимка: ВиК - Шумен

Бившият управител на ВиК – Ловеч Илиян Илиев ще оглави временно водното дружество в Шумен. Това бе решено по време на Общото събрание на съдружниците.

Отхвърлено бе предложението на Община Шумен, подкрепено вчера с решение на Общинския съвет, длъжността да бъде поверена на Иван Ламбов. „Кандидатурата на независимия общински съветник събра подкрепата на около 28 процента от съдружниците“, обясни Росица Антонова – заместник-кмет по икономическите въпроси в Община Шумен.

Илиян Илиев, който не присъства на Общото събрание, е бил представен с няколко думи. „Обяснено ни бе само, че е имал опит в сектора. Не го познавам, никога не съм чувала името му“, добави Антонова.

Общото събрание взе и решение каква ще е заплатата на новия управител. Точната сума не бе обявена, защото зависи от редица икономически фактори като капитал, активи и брой персонал във ВиК - Шумен.

„Това е управител на търговско дружество, което е определящо за нашия регион. Трябваше да има повече информация за него. Едно име и първите цифри от ЕГН-то нищо не говорят. Това може би ще бъде и бъдещият управител на ВиК дружеството. Той ще започне временно да изпълнява длъжността, след това ще участва в конкурса. Накрая ще го спечели и ще бъде утвърден като управител, независимо че нашето мнение не се взема под внимание. Със своя мажоритарен дял държавата определя всичко“, обясни Димо Бодуров, зам.-кмет на Велики Преслав. По време на закритото събрание е било обявено, че Илиян Илиев е на 55 години, каза представителят на старопрестолния град.

Освобождаването на инж. Красимир Марков като управител на ВиК – Шумен е единствената точка в дневния ред, подкрепена от всички съдружници. Те са обсъдили и възможността за намаляване цената на водата. „Говори се не за 10 ст., а просто за намаление. Може да е и с повече. Той като управител има право да вземе някакво решение“, уточни Бодуров.

Предходният конкурс за избор на управител на ВиК – Шумен е приключил безуспешно, съобщи зам.-кметът Росица Антонова. Предстои да бъде обявена нова процедура за следващ конкурс, в който ще участва и новоизбраният временно изпълняващ длъжността управител Илиян Илиев.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Градушка удари Тодор Икономово

Силна градушка се е изсипала над каолиновското село Тодор Икономово, съобщиха слушатели на Радио Шумен. Ледените топчета с големина на грахово зърно започнали да падат около 15 ч. „Повече от половин час продължи градушката, всичко в двора ни е унищожено“ – каза за Радио Шумен Илияз Кемал от селото. По думите му, поражения върху домовете на хората няма...

публикувано на 26.05.20 в 15:59

Без играчки в детската градина

Детските градини в община Велики Преслав възобновяват работа от 1 юни при спазване на редица мерки за безопасност. Колко малчугани ще влязат в забавачниците в понеделник, ще стане ясно от броя на подадените декларации. Родителите трябва да заявят писмено, че децата им подновяват посещенията и са запознати с новите правила на работа. Сред тях е и..

публикувано на 26.05.20 в 14:38

Изследвани са всички контактни

Издирени са всички контактни на пациента с коронавирус, за когото се грижат в шуменската болница, съобщи за Радио Шумен директорът на РЗИ д-р Пепа Каялоянова. Това са група от 130 строителни работници, които са пристигнали в страната ни от Русия. Всички те са били в задължителната 14-дневна карантина, пребивавали са в Нови пазар. "Днес бяха взети..

публикувано на 26.05.20 в 14:30

Важно за седмокласниците

В дните от 27 до 29 май 2020 г. включително (сряда, четвъртък и петък) седмокласниците, желаещи да положат изпит или изпити за проверка на способностите по изобразително изкуство, по музика или по физическо възпитание и спорт трябва да заявят това свое желание в училището, в което се обучават. Това съобщават от Регионалното управление на..

публикувано на 26.05.20 в 14:21

Полицията издирва този мъж

Областната дирекция на МВР- Шумен търси съдействие за установяване на самоличността на мъжа на снимката. На 31 януари от банкомат в града жена опитала да изтегли парична сума в размер на 400 лева. След като въвела желана за теглене сума и пин кода на картата, не изчакала достатъчно време пред банкомата да получи сумата, като помислила, че има..

публикувано на 26.05.20 в 13:59

Нарушена изолация

В Каолиново е заловен 29-годишен мъж от село Вълнари, който не спазвал наложената му карантина. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен. Той бил установен пред паспортна служба на гише за обслужване на граждани. По случая е започнала проверка.

публикувано на 26.05.20 в 11:42

Мъж под карантина прати четирима в болница

Четирима души са пострадали при пътен инцидент по пътя Шумен - Карнобат – Бургас на 22 май, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен. Малко преди 22:30 ч. водач на лек автомобил Уаз“ с шуменска регистрация при излизане на главния път близо до бензиностанция не пропуснал движещия се по път с предимство водач на друг лек автомобил..

публикувано на 26.05.20 в 11:38