Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Цветанов готов да заведе дела заради сагата "Артекс"

Снимка: Пресцентър на ГЕРБ

„Не съм нарушил закона, не съм го правил и преди“. Това каза по повод сагата „Артекс“ заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Днес той беше във Велики Преслав, за да се срещне с членове на партията.

Според Цветан Цветанов, въпрос на време е всички подробности около придобития от него апартамент да бъдат огласени.  

"Истината ще излезе, но малко ще са тези, които след това ще се обадят и ще се извинят. Разговарям с адвоката и правим анализ на всичко това, което се случва. Имаме вече готовност да заведем и дела към определени хора, които действително преминаха границата на нормалното", посочи той.

Цветан Цветанов коментира  и отношенията си с Йорданка Фандъкова, която в интервю каза, че оставката му като председател на парламентарната група на ГЕРБ е закъсняла.

"Просто смятам, че думите са извадени от контекста и тя действително се почувства, че по някакъв начин е била употребена в тази медийна атака, която се води срещу партия ГЕРБ. Ще продължавам да я уважавам", категоричен бе той.ВИЖТЕ ОЩЕ

КАТ на лов за джигити

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението „Скорост“ ще се проведе от 10 до 16 юли, съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен. Нарушенията, свързани с превишаване на максимално разрешената скорост, са считани като най-сериозната причина за тежки пътнотранспортни произшествия по пътищата. През 2019 година заради..

обновено на 10.07.20 в 10:08

Приемат молби за енергийни помощи

Шест са подадените молби за енергийно отопление в дирекцията „Социално подпомагане“ – Шумен от началото на месеца, когато стартира срокът за кандидатстване. До края на октомври ще се приемат заявленията за отпускане на средства за новия отоплителен сезон. Общата сума за петте месеца – от първи ноември до края на март, е 465 лева и 90 стотинки...

публикувано на 10.07.20 в 09:31

"Златна ябълка" за Денис от Шумен

Софтуер за иновативна пешеходна пътека разработва 17-годишеният Денис Исметов от Шумен. За проекта си "Енергийна пътека“ той получи национално отличие преди година. Работата му за доусъвършенстване на проекта продължава и в момента, целта му е модерните технологии да не вредят на околната среда. “Моето изобретение е приложимо навсякъде и..

публикувано на 09.07.20 в 17:07

В Шумен затягат мерките

Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на открито и закрито трябва да се провеждат без публика, се казва в заповед на кмета на Община Шумен Любомир Христов. Не се разрешават посещенията в дискотеки, пиано-бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за..

публикувано на 09.07.20 в 16:32

Ново кръгово до жп прелеза в Хитрино

Ново кръгово движение на площада пред старата автогара в Хитрино облекчава трафика в селото. То е част от работите по реконструкцията на пътя от с. Тимарево до жп прелеза. Стойността на целия проект е 1 млн. лв. Финансирането е от Програмата за развитие на селските райони, по проекта за реконструкция на четвъртокласната пътна мрежа. „Вече сме на..

публикувано на 09.07.20 в 15:22

Помощи за бедни в Никола Козлево

Започна раздаването на пакети с брашно на социално слабите и нуждаещи се жители на община Никола Козлево. Това съобщават от местната администрация. Общото количество, което ще бъде разпределено, е 105 тона. Поетапно ще бъдат обхванати всички населени места. Днес брашно се раздава в селата Крива река, Църквица и Хърсово. Решението за този..

публикувано на 09.07.20 в 14:49

По-ниски добиви от пшеницата

Жътвата на хлебна пшеница в района на Велики Преслав приключи при среден добив от 400 кг, което е значително по-малко от прибраните миналата година 550 кг зърно от декар. Площите с пшеница са общо 3350 дка. 60 на сто от тях са дали по 580 кг, но добивът от останалите е едва 140 кг/дка. Това е реколта, получена при еднаква технология на отглеждане,..

публикувано на 09.07.20 в 14:35