Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Огнеборци гасиха подпалени казани за смет

Снимка: Областна администрация - Разград

Пет пожара в контейнери за смет в централната част на Шумен в рамките на 40 минути са погасили огнеборците от Регионалната служба за пожарна безопасност.

Първият сигнал е за пожар в контейнер за отпадъци на пътното платно на ул.“Цар Иван Александър“ в града. Пламъците били погасени с помощта на 600 л. вода. Екипът веднага бил насочен към бул.“Славянски“ към друг пожар в контейнер за смет, отново на пътното платно. Пламъците били загасени.

Малко след 22:30 ч. в дежурната част на противопожарната служба бил приет сигнал за пожар в контейнер за смет в жк. "Херсон". След пристигане на място огнеборците заварили да горят пет последователно разположени контейнера, по всяка вероятност умишлено запалени. В близост до тях имало паркирани автомобили. Огнеборците загасили пламъците.

Екипът бил пренасочен на друг пожар в контейнер за смет на пътното платно на ул. “Преслав“, който бил в начален стадий на горене, вероятно умишлено запален. Погасен е и са спасени два леки автомобила, паркирани в непосредствена близост.

Последвал сигнал за запален контейнер за смет на бул. “Плиска“, също на пътното платно. Огнеборците се отзовали и загасили пламъците. Всички пожари са без материални загуби благодарение на бързата реакция на шуменските пожарникари.


ВИЖТЕ ОЩЕ

8 пациенти остават в реанимация

Съвсем лек спад на пациентите в COVID структурите се отчита в шуменската болница. Към обед в отделенията са настанени 223 души с доказана коронавирусна инфекция и други 30, които имат симптоми, но още чакат резултат от теста. През вчерашния ден са изписани 28 души – с 9 повече от приетите, а днес до обед са постъпили 6, други 5 са освободени. В..

публикувано на 10.04.21 в 13:17

Зелен коридор за „Модерна“

Зелен коридор за имунизиране на възрастни хора с РНК ваксината на „Модерна“ ще има днес (10 април) в Шумен. Това съобщават от Регионалната здравна инспекция. Имунизационният кабинет на РЗИ на улица „Калоян“ № 1 ще работи от 10 ч. до 15 ч. Според Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 на този етап ваксината се поставя на хора над..

обновено на 10.04.21 в 08:28

Затоплянето продължава

От минус 2 до 2 градуса над нулата са температурите, измерени в 6 ч. тази сутрин в Североизточна България. Най-студено е било в Шумен, а най-топло – в Силистра. През деня над региона ще е предимно слънчево, ще духа слаб, по Черноморието до умерен вятър от юг-югоизток.  Очакваните максимални температури са с два-три градуса по-високи от вчера – между..

публикувано на 10.04.21 в 07:52

Нови дръвчета в Дибич

Акция по залесяване организират в село Дибич тази събота, 10 април. Това съобщиха от общинската администрация в Шумен. Ще бъдат засадени 220 дръвчета на различни места в селото – на входа на населеното място, в централната част, около детските площадки и парковете. Дръвчетата са от видовете явор, дъб, шестил, бор, липа и..

публикувано на 09.04.21 в 16:34

Деца садиха дръвчета

Над 80 дървета бяха засадени днес в 13 детски градини в Русе. Инициативата, наречена „Не бъди дърво, засади такова“ е на Сдружение Лайънс клуб „Сексагинта приста“ с участието на децата от ЛЕО клуб. В акцията се включи агрономът д-р инж. Боян Богомилов, който разясни на най-малките правилата за отглеждане и съхранение на растенията. Дръвчета,..

публикувано на 09.04.21 в 12:39

На училище в Силистра

Всички ученици от 5 до 12 клас в Силистренска област тръгват присъствено на училище от 12 април. Това се отнася до учебните заведения, където паралелките са единствените във випуска, съобщиха от Регионалното управление на образованието. Това означава, че малките училища ще бъдат изцяло на присъствени занятия. Сред тях са много..

публикувано на 09.04.21 в 11:32

Конкурс за великденски картички

Онлайн конкурс за най- красиво изработени великденски картички организира НЧ "Тодор Петков 1963" в Шумен. Надпреварата е за деца от 5 до 10-годишна възраст и е с награден фонд. Конкурсът ще се проведе от 12 до 16 април. Всички желаещи да се включат в конкурса трябва да изпратят име, адрес, телефон за връзка и снимка на великденската си..

публикувано на 09.04.21 в 10:21