Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Куче нахапа мъж в Студенец

53-годишен мъж е нападнат и нахапан от куче в стопанския двор на лознишкото село Студенец, съобщават от Областната дирекция на МВР – Разград. Вчера около 17 ч. мъжът минал през портала, а животното не спирало да лае. Синджирът, с който било вързано, се скъсал, кучето се нахвърлило върху посетителя и го нахапало многократно по крайниците и тялото. 27-годишният собственик на животното успял да го укроти, а пострадалият е откаран в Центъра за спешна медицинска помощ в Разград. След почистване и превързване на раните е установено, че липсват части от пръстите на ръцете му. По случая е образувана проверка.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Два нови случая в Разградско

Нови два потвърдени случая на COVID-19 са регистрирани в Разградско вчера, съобщиха от областната администрация. Единият заболял е мъж на 38 години. Той се е изследвал в лабораторията към Многопрофилната болница в града. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Мъжът ще остане под 14-дневна карантина в дома си. Вторият случай също е на..

публикувано на 24.09.20 в 15:08

Претърсиха осем адреса

Незаконно оръжие, боеприпаси, ловни трофеи и кожи са иззети при специализираната полицейска операция, проведена днес на територията на Завет и селата Брестовене, Острово и Сушево. Под ръководството на Окръжната прокуратура – Разград са извършени претърсвания на 8 адреса. В Завет е задържан 61-годишен мъж, който държал без надлежно разрешително..

публикувано на 23.09.20 в 16:31

25 бона за ало измамници

77-годишна жена от Разград станала жертва на измама, съобщават от полицията. Между 19 и 22 септември тя дала 25 000 лв. в Разград, Варна и София. Жертвата била заблудена, че помага на полицията в акция по залавяне на телефонни измамници. По случая е започнато досъдебно производство.

публикувано на 23.09.20 в 11:22

Заградиха четири населени места

Специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност се провежда от тази сутрин на територията на град Завет и селата Брестовене, Острово и Сушево. Под ръководството на Окръжна прокуратура - Разград към момента се извършват проверки с цел противодействие на престъпления и пресичане на нарушения на обществения..

публикувано на 23.09.20 в 09:29

Осем нови директори

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев връчи заповедите за назначение на 8 директори на детски градини. Това стана след провеждане на конкурси за ръководните постове в образователната сфера. Новите ръководители встъпват в длъжност от днес. Катя Георгиева е новата директорка на Детската градина „Незабравка“, Елена Трифонова – на Детската..

публикувано на 21.09.20 в 15:34

Две паралелки под карантина

Две паралелки в шести и единадесети клас в СУ "Хр. Ботев" в с. Паисиево, община Дулово, са поставени под карантина от РЗИ в Силистра, съобщиха от Регионалното управление на образованието. Те преминават за две седмици към електронно обучение от разстояние. Училищата и детските градини ще подават всяка сутрин до 9. 00 часа..

публикувано на 21.09.20 в 13:48

Първи звънец в Езерче

Нормално започна днес учебната година в Основното училище „Паисий Хилендарски“ в разградското село Езерче. От 60-те ученици, 59 са в класните стаи, а един са обучава в самостоятелна форма. Това каза за Радио Шумен началникът на РУО – Разград Ангел Петков. Днес децата получиха учебниците си, а учителите им обясниха как ще се провежда учебният..

публикувано на 21.09.20 в 13:17