Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великденски пакети и в Макак

2
Снимка: Личен архив

Жителите на шуменския квартал „Макак“ се включиха в благотворителната акция „Купи и сподели“. По решение на кварталния съвет и с подкрепата на настоятелството на Народно читалище „Просвета – 1926“ са събрани 60 пакета с трайни хранителни продукти в подкрепа на възрастни и самотно живеещи хора от квартала.

По покана на главния специалист на квартала Елка Александрова общественият посредник на Шумен Иван Капралов поднесе даренията на възрастните хора. Членовете на кварталния съвет споделиха, че решението да се включат в кампанията на омбудсмана на Република България е спонтанно. Оттам напомнят и че жителите на „Макак“ оценяват подкрепата на институцията при възникналия по-рано тази година казус с изискването да се снабдят с винетни стикери.

Благотворителната акция „Купи и сподели“, подкрепена от Организацията на българските скаути, събра нови 125 пакета с трайни хранителни продукти и във варненския квартал „Владислав Варненчик“. Кметът на района Николай Костадинов прие подкрепата с благодарност и се ангажира даренията да достигнат до възрастните хора преди големия християнски празник Великден.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Стотици жалби срещу ЧСИ

Представители на Камарата на частните съдебни изпълнители и на Министерството на правосъдието да дойдат в Шумен и да проверят многобройните жалби срещу един частен съдебен изпълнител (ЧСИ). Това призова Мая Манолова от гражданската инициатива „Изправи се.БГ”. Бившият национален омбудсман се отзова на сигнали на дузина жители на Шумен и Смядово. Те..

публикувано на 20.08.24 в 17:34

STEM отличия за шуменско училище

Отличия от участието си в седмото издание на Националния конкурс за STEM науки в България получиха Средното училище „Сава Доброплодни“ в Шумен и преподавателят Ангел Ангелов.  За Радио Шумен той каза, че училището е победител в категорията "STEM музейно пространство“.  Наградата е за временния музей, в който бяха показани повече от 100 ученически..

публикувано на 20.08.24 в 16:17

Очакваме водата утре сутринта

Късно тази нощ се очаква да бъде пусната водата в най-ниските части на Шумен, а утре сутринта вода се очаква да има в целия град. Това заяви за Радио Шумен главният инженер на ВиК Антон Стефанов.  По думите му по план протича присъединяването на връзки от съществуващия към новоизградения довеждащ водопровод от язовир "Тича".  „Сглобени са и двете..

публикувано на 20.08.24 в 15:06
Снимка: Фондация „Асоциация Анимус“

Насилник в ареста

58-годишен мъж от село Тодор Икономово е бил задържан в полицейското управление в Каолиново за нанесен побой на съпругата си в условията на домашно насилие, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Шумен. Сигналът е приет малко след 20:30 часа. Съобщено било, че мъжът нанесъл удари с ръце по главата на 52-годишната си съпруга пред дома им, след..

публикувано на 20.08.24 в 10:22

Умуват върху проблема с безводието

Една от алтернативите за решаване на водната криза в селата Друмево и Кладенец е да се проучи обстойно стар сондаж в близост до стопанския двор в село Друмево.  Това стана ясно след оглед на експертна комисия от Община Шумен на местните водоизточници.  На първо време трябва да се провери дали водата е годна за пиене.  Според експертите от ВиК е..

публикувано на 19.08.24 в 16:59

Отново пожар в сухи треви

За пожар в района на язовир „Дибич“ съобщава със снимка в социалната мрежа жител на Шумен.  От полицията посочиха, че е получен сигнал за горящи сухи треви.  Множество пожари в сухи треви, стърнища и отпадъци в Шуменско са гасени през почивните дни.  Припомняме, че през миналата седмица пламъците обхванаха около 700 дка сухи треви и храсти край..

публикувано на 19.08.24 в 15:59
Проф. Христо Христов - кмет на община Шумен

Кметът без приемен ден през август

Кметът на община Шумен проф. Христо Христов няма да има приемен ден през месец август.  Това съобщиха от пресцентъра на общината. Срещите с гражданите ще бъдат възобновени през месец септември.  Приемният ден на кмета на община Шумен се провежда всеки последен понеделник от месеца от 14:00 до 16:00 часа.  В сайта на Общината, в раздел „Информация и..

публикувано на 19.08.24 в 15:33