Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Крият трудови злополуки

Снимка: pixabay.com

Общо 23 трудови злополуки са допуснати през първото тримесечия на 2019 година в Шуменска област. Това стана ясно на заседание на Областния съвет по условия на труд. Данните са на териториалното поделение на НОИ по повод 28 април - Международният ден в памет на загиналите при трудови злополуки. Информация по темата изнесе главният инспектор по осигуряването Юлиян Неделчев.

"От трудовите злополуки 21 са допуснати на работното място, една при отиване и връщане от работното място и една не се признава за трудова. През изтеклата година териториалното поделение на НОИ - Шумен организира 11 разследвания на трудови злополуки съвместно с Инспекцията на труда. Някои злополуки са в резултат на случайни събития и факти. Впечатление прави все още непознаването на законодателството в областта на трудовите злополуки както от работодателите, така и от работниците. Увеличава се тенденцията на умишлено укриване на трудови злополуки, поради което се анализират и проверяват болничните листове с причина "злополука нетрудова", посочи Юлиян Неделчев.



 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
РИМ - Шумен

Научна конференция в Шумен

Над 50 доклада на различна историческа и археологическа тематика ще бъдат представени на деветата национална конференция „Пътуване към България“. Тя започва днес в Шумен.  В продължение на два дни докладчици от различни университети и музеи в страната ще дискутират по теми, свързани със Средновековието и античността. Тази година се залага на силното..

публикувано на 04.06.24 в 08:31

Прекършени дървета в Шуменско

Два сигнала са получени в Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Шумен снощи по време на бурята. Двата са за паднали дървета на пътното платно, съобщават от шуменската полиция. Единият е приет в 20:43, съобщено било за паднало дърво на пътя между селата Салманово и Мараш. Вторият сигнал е приет пет минути..

публикувано на 04.06.24 в 08:13

Пари за бул. "Ришки проход"

С пари от държавния бюджет ще бъде финансирана подмяната на водопровода по шуменския булевард „Ришки проход“. Това каза кметът проф. Христо Христов. Откритите проблеми с подземната инфраструктура бавят преасфалтирането на една от входно-изходните артерии.  „Нашето искане мина през Народното събрание, предстои подписване на споразумение с Министерството..

публикувано на 03.06.24 в 15:10

Издирват 88-годишен мъж

Шуменската полиция издирва Ахмед Хамдиев Ахмедов на 88 години. Мъжът е в неизвестност от 31 май. Напуснал дома си на ул. “Самара“ в Шумен. Трудно подвижен е, но контактен.  Няма информация за дрехите, с които е бил облечен, но носи очила и винаги е със синя шапка и бастун. Висок е около 165 см, със зелени очи, продълговато мургаво лице.  От..

публикувано на 03.06.24 в 14:41

платена публикация
Спортен празник в „Алкомет“

 31 май 2024 г. „Алкомет“ АД организира своя традиционен спортен празник, който се състоя на поляната в близост до Шуменската крепост. Събитието събра стотици служители на компанията, които активно участваха в разнообразни спортни състезания и забавления. Празникът бе открит с танцов поздрав от мажоритарния състав на Спортен клуб “Ритмика”. В рамките..

публикувано на 03.06.24 в 14:19

платена публикация
Награди за първенци

На специална церемония на 1 юни, Ден на детето, в Младежкия дом в Шумен бяха връчени наградите на отличените ученици в конкурса „Индустрията в нашия град“. Конкурсът, организиран за пети път от Химикотехнологичен и металургичен университет (ХТМУ) и Българската асоциация на металургичната индустрия (БАМИ), се провежда под патронажа на кмета на община..

публикувано на 03.06.24 в 14:14

Квартал "Еверест" без вода

Без вода ще остане днес - 3 юни,  до 15:00 часа шуменският квартал "Еверест. Това съобщават от ВиК - Шумен. Причината е авария до П.С. „Хидрофор“.

публикувано на 03.06.24 в 13:48