Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Последен срок за доходите на земеделците

Снимка: БГНЕС

Днес (30.04.) изтича срокът, в който земеделските стопани следва да декларират в Националната агенция за приходите доходите и субсидиите, получени през 2018 г. Задължението да подават данъчна декларация за доходите се отнася както за регистрираните, така и за нерегистрираните производители, уточняват от приходната администрация. Освен доходите от производството и продажбата на земеделска продукция, се обявяват и субсидиите, получени от Държавния фонд "Земеделие". Фермерите могат да проверят точния размер на изплатените им суми през 2018 г. онлайн, като електронната справка е достъпна с въвеждането на Единен граждански номер.

Ако стопаните вече са подали документа, но по някаква причина са пропуснали да посочат част от получените от фонд „Земеделие“ суми, могат да подадат коригираща декларация. Срокът за това също е 30 април.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Планово без ток във вторник

Неотложни ремонти и профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия ще са причина за спиране на тока в населени места от Североизточна България и днес, на 30 юли, съобщават от електроразпределителното дружество. В Разград ска област от 08:00 ч. до 16:30 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на с. Дянково. В Русе..

публикувано на 30.07.24 в 07:39

Слабо захлаждане

Между 20 и 23 градуса са температурите в Североизточна България тази сутрин. В 6 ч. термометрите в Разград и Търговище са отчели 20 градуса, в Силистра – 22, в Русе – 23. В Шумен температурата на въздуха е 21 градуса, атмосферното налягане – 987 хектопаскала, близко до средното за месеца, а през деня слабо ще се колебае. Относителнатавлажност на..

публикувано на 30.07.24 в 07:06

ИТН получи третия мандат

Президентът Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на правителство на "Има такъв народ". Според държавния глава, това е последният шанс пред 50-ото Народно събрание да излъчи правителство. По думите на Радев, "Има такъв народ" от началото на този процес отстоява формулата за надпартиен експертен кабинет. "На фона на конфликтите между..

публикувано на 29.07.24 в 12:42

ИТН получава третия мандат

Президентът Румен Радев е избрал да връчи на "Има такъв народ" третия проучвателен мандат за съставяне на правителство. Това съобщават от прессекретариата на държавния глава. Папката ще бъде дадена на представители на формацията утре (29 юли) от 12 ч. на "Дондуков" 2. Според Конституцията няма фиксиран срок, в който третият мандат трябва да бъде върнат..

публикувано на 28.07.24 в 19:16

Времето през новата седмица

В понеделник минималните температури ще са между 17° и 22°. Ще е предимно слънчево, следобед с временни увеличения на облачността, но все още без валежи. Ще духа слаб северен вятър. Ще е горещо с максимални температури между 31° и 36°. През следващото денонощие от запад на изток ще премине студен фронт. Със слаб до умерен вятър от..

публикувано на 28.07.24 в 17:46

Наказаха ученик, ограбил деца

С 1 година затвор при общ режим на изтърпяване е наказан ученик от шуменското село Кочово, който заплашил с бокс и ограбил две непълнолетни момчета.  Определението е на Районния съд в Шумен от края на седмицата, след като извършителят е сключил споразумение с прокуратурата. Съдът е постановил до навършване на пълнолетие обвиняемият да изтърпява..

публикувано на 28.07.24 в 15:29

Пийнал и дрогиран

23-годишен шофьор зад волана се оказа и пийнал, и дрогиран. Това установили полицаи от РУ Кубрат, които спряли за проверка л ек автомобил "Мерцедес 320" около 03 часа в съботния ден в заветското село Брестовене.  В хода на полицейската проверка водачът бил изпробван за употреба на алкохол и дрегерът отчел 0,80 промила. Тестът му за употреба на..

публикувано на 28.07.24 в 11:16