Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разград отбеляза Деня на храбростта

Със заупокойна молитва и ритуал по поднасяне на венци и цветя бе отбелязан в Разград Денят на храбростта и празника на Българската армия. На площад "Възраждане" млади знаменосци застанаха пред Войнишкия паметник със знамената на Деветнадесети пехотен полк и на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР). Прозвуча химнът на Република България. Заупокойна молитва за загиналите по време на войните за свободата на България отслужи архиерейският наместник отец Георги. Слово за подвига на българската войска поднесе полковник о.з. Огнян Кирилов, председател на Областния съюз на офицерите и сержантите от запаса. С минута мълчание бе почетена паметта на героите. Венци и цветя пред Войнишкия паметник поднесоха граждани, депутати и представители на местната и държавната власт. Тържеството продължи с празнична програма. Кулминацията на празника бяха изпълненията на Детска танцова школа "Хорце" в Разград.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Полицаи разгониха бездомници

Премахнати са сборища на криминалния контингент, бездомници и злоупотребяващи с алкохол на територията на Разград, съобщават от Областната дирекция на МВР. По разпореждане на директора старши комисар Диян Симеонов и със съдействието на кмета на община Разград рано тази сутрин сапремахнати нерегламентирани „биваци“ на Водна централа, в района на Юта..

публикувано на 07.08.24 в 16:42

Крути мерки срещу пожари

Пожарната опасност в Разградска област засега се запазва ниска, като тя се изчислява на база последните десет години. Това стана ясно на работната среща при областния управител Владимир Димитров. Заседанието е част от информационно-образователна кампания на Министерство на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по горите.  Според инспектор..

публикувано на 07.08.24 в 15:03

Сърца и в селата

Започна доставката и монтирането на 17 метални съоръжения във формата на сърца в Разград. В тях ще се събират пластмасови капачки за благотворителната кампания „Аз Вярвам и Помагам“.   До днес в община Разград имаше общо 8 сърца за капачки – до РБ “Проф. Боян Пенев“, на пазарчето в жк „Орел“ и в жк „Абритус“, както и в селата Пороище, Дряновец,..

публикувано на 07.08.24 в 13:18

Овладяха пожар в Побит камък

Пожар в село Побит камък, който възникна в късния следобед вчера, е овладян със съдействието на няколко институции и участието в гасенето и на доброволци.  Предотвратено бе разрастването на огъня към гористите местности край селото. Затрудненията бяха свързани с възникването в един и същ период на няколко пожара в Разградска област.  Огнеборци от..

публикувано на 07.08.24 в 12:20

Тир с пилета се обърна на пътя

Товарен автомобил "Скания" с прикачено ремарке се обърна на пътя Разград - Попово, малко след "Пътконсулт". Това съобщават от разградската полиция. Сигналът за инцидента е получен около 8.30 часа на тел.112. Камионът, собственост на фирма от село Раковски, е превозвал пилета.  Няма данни 58-годишният водач от Разград да е пострадал сериозно...

публикувано на 07.08.24 в 09:16
Снимката е илюстративна

Сменят улични водопроводи

Продължава работата по проекта „Реконструкция на улични водопроводи и сградни отклонения в югозападната част на Разград“, съобщават от общината.  В седмицата до 11 август фирмата изпълнител ще извършва превключването на сградните водопроводни отклонения на улиците „Полк. Марков“, „Плиска“, „Абоба“, „Дъбрава“,   „Цоньо Каракашев“, „Енос“, „Алехой“,..

публикувано на 07.08.24 в 08:37

Копаят по три улици

По три улици в Доброшката махала на Разград ще се извършват изкопни работи тази седмица, съобщават от местната администрация. Дейностите започват днес - 6 август, и са част от проекта за подмяна на водопроводите в града. Това са улиците „Околчица“, „Илинденско въстание“ и  „Александър Стамболийски“. До края на седмицата ще се извършват и..

публикувано на 06.08.24 в 09:12