Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Първенци по оцеляване

2
Снимка: Община Ценово

За шести път отборът на ОУ „Христо Ботев“ в Ценово ще представи Русенска област на националното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“. Учениците завериха своята виза за участие, след като излязоха на първо място в областния кръг на надпреварата. На второ място остана отборът от община Бяла, а на трета позиция са състезателите от Математическа гимназия в Русе.

В първия кръг всеки състезател трябваше да реши тест от 30 въпроса, свързани с оцеляването при бедствия и аварии. Втората задача бе свързана с колективно решаване на казус като трябваше да се посочи последователността на действия по време на земетресение. Учениците имаха и задача да посочат и първите пет най-важни неща, които трябва да се включат в чантата за евакуация. Учениците от Ценово успяха да посочат дори осем.
Първенците бяха отличени с купи и награди. Всеки от участниците заслужено си тръгна с раница, селфи стик и шапка.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Златна треска на границата

Митничари конфискуваха 1750 грама бижутерийни изделия в кабината на камион в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе, съобщиха от митницата. Накитите са открити в товарен автомобил с турска регистрация, управляван от чужд гражданин, пътуващ за страна от Европейския съюз. Превозното средство били подложено на щателна митническа проверка. На три..

публикувано на 02.07.20 в 16:35

140 години военни окръжия

140 години от създаването на военните окръжия в България бе отбелязана днес в Русе. Пред сградата на окръжието се проведе ритуал и бе открита паметна плоча, посветена на събитието. Епидемичната обстановка в страната провали предвидената дискусионна кръгла маса, посветена на историята на военните окръжия в страната, но..

публикувано на 02.07.20 в 13:17

Спешни медици под карантина

Десет служители на Спешна помощ в Русе са поставени под карантина като контактни лица, след като е потвърден случай на COVID-19 за тяхна колежка.  Става дума за напълно здрави медици и шофьори, които обаче са принудени да стоят вкъщи само заради това, че са били контактни на заразена с корона вирус тяхна колежка. В момента Центърът за..

публикувано на 02.07.20 в 10:33

Пияна счупи улична чешма

Поредна вандалска проява в центъра на Русе са засекли камерите на Центъра за видеонаблюдение, информират от Общината. На кадрите се вижда как жена във видимо нетрезво състояние сяда върху чешмата срещу кръглия шадраван, която се чупи под тежестта ѝ. Вече е установена самоличността на извършителката и случаят е предаден към прокуратурата. Същата..

публикувано на 02.07.20 в 09:18

10 нови случая на коронавирус в региона

6 нови случая на COVID-19 в Русенска област и 4 – в Разградска, са установени през вчерашния ден. Това показват данните в Националната информационна система . Няма регистрирани новозаразени в областите Шумен, Търговище и Силистра. В страната новите положителни проби за деня са 165 при направени близо 2900 PCR теста. От началото на пандемията..

публикувано на 02.07.20 в 07:08

Ремонт през септември

През септември стартира рехабилитацията на 47 км от пътя Русе - Кубрат. Има избрани изпълнители на строително-монтажните работи и се подготвят договорите, а днес се отвориха ценовите оферти за надзор. Ремонтът на отсечката е приоритет и екипите не са спирали работа за миг, спазвайки законовите процедури и срокове, съобщи председателят на Управителния..

публикувано на 01.07.20 в 14:50

Абитуриент с COVID–19

В добро състояние се намира 18-годишният абитуриент от Бяла, който е настанен за лечение от COVID–19 в русенска болница. Това съобщи днес началникът на структурата за лечение и наблюдение на пациенти с коронавирус в болницата доц. д-р Дора Маринова. Тя поясни, че инфекцията е хваната на четвъртия ден от началото на симптомите – главоболие, суха..

публикувано на 01.07.20 в 14:05