Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студентска лаборатория с Илияна Йотова

Илияна Йотова
Снимка: БТА

Вицепрезидентът Илияна Йотова организира Студентска лаборатория „Тема: Европа“ в Шуменския университет

Вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова организира Студентска лаборатория „Тема: Европа“ в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Срещата ще се състои на 15 май 2019 г. от 13 ч. в Аулата.

Дискусията е част от поредица дебати, които вицепрезидентът организира със студенти. Целта е да се чуят позициите на младите хора за бъдещето на европейския проект и ролята на България в него.

След срещата със студентите Илияна Йотова ще посети Университетската библиотека и ще разгледа част от фонда „Редки, ценни и старопечатни книги“. Ще й бъдат показани 14 заглавия. Сред тях е най-старото издание, което притежава библиотеката – „Псалтир“ от 1650 г.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Опашка пред кмета

С настояване за асфалтиране на улици, възстановяване на детска площадка, отстраняване на дефекти по саниран блок, благоустрояване и рехабилитация се обърнаха шуменци към кмета проф. Христо Христов.  Неждат Хамил постави въпроса за асфалтиране на ул. „Рила“. „Пресечката на ул. „Чумерна“ е в окаяно състояние, таксита и линейки трудно стигат до..

публикувано на 29.07.24 в 16:09

"Възраждане" за новите такси

Докладните, които искат да осъществят одит и да поставят таван на заплатите на управителите на общинските лечебни заведения в Шумен, са пиар действия. Това обяви по време на брифинг Ивайло Обретенов – председател на групата на "Възраждане" в Общинския съвет. Той определи двете искания на независимия съветник Павел Павлов и на групата на ГЕРБ като..

публикувано на 29.07.24 в 15:26

Дрогирана зад волана

65-годишна дрогирана жена засече шуменската полиция, съобщават от Областната дирекция на МВР. На 28 юли около 11:00 часа в село Памукчии е станал пътен инцидент. По време на работа е извършена проверка с техническо средство на водачката, която управлявала лек автомобил „Шевролет“. Установена е положителна на канабис проба.  Жената е задържана за..

публикувано на 29.07.24 в 14:42

Нови съдии в Нови пазар

Трима нови съдии запълниха щата на Районния съд в Нови пазар. През месец май в длъжност встъпи съдия Жулиета Стоянова от Шумен. Работила е в Районните съдилища в Хасково и Балчик. Останалите двама съдии, спечелили конкурса за длъжността, са Десислава Маринова и Владимир Карагьозов. Съдия Десислава Маринова също е от Шумен и до момента е била..

публикувано на 29.07.24 в 14:35

Пияни-заляни на пътя

Двама водачи са били засечени в събота и неделя да шофират с над 3 промила, съобщават от шуменската полиция. Първият случай е на 27 юли. Около 21:50 часа във Велики Преслав на кръстовище на ул. „Кирил и Методий“ и ул. „Цанко Церковски“  е извършена проверка на 40-годишен мъж от града, който управлявал лек автомобил „БМВ“. С техническо средство е..

публикувано на 29.07.24 в 12:38

Пиян без книжка обърна мотор

Мъртво пиян младеж обърнал мотор и си счупил крака на пътя посред нощ. Това съобщават от шуменската полиция. Инцидентът станал на 27 юли около 02:00 часа в село Бяла река. 18-годишен младеж управлявал мотоциклет „Сузуки“,който се е ударил в бордюр.  Водачът и 17-годишният пътник са откарани в болницата в Шумен. При прегледите е станало ясно, че..

публикувано на 29.07.24 в 12:28

Мъж налита да бие полицаи

35-годишен мъж е задържан в ареста за агресивно поведение и обиди към полицейски служители, съобщават от шуменската полиция. На 26 юли около 23:50 часа в Шумен на ул. „Седма“ двама мъже на 35 и 31 години грубо нарушили обществения ред. По-възрастният без причина отправил обиди и хванал за ризата полицейски служител. По-младият заплашил и обиждал друг..

публикувано на 29.07.24 в 12:15