Номинации за почетната грамота

Регионалното управление на образованието в Силистра определи петима учители и директори за носители на почетната грамота „Неофит Рилски“.

С приза ще бъдат удостоени Милена Михайлова Стефанова – директор на ОУ „Цанко Церковски“, с. Средище, община Кайнарджа, и четиримата педагози от Силистра Ванушка Димитрова - старши учител по български език и литература в ЕГ „Пейо Яворов“, Светла Тодорова – старши учител в ДГ „Роза“, Евелина Желева – старши учител по химия и опазване на околната среда в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и Дияна Караянева – старши учител в СУ „Н. Й. Вапцаров“.

Престижната награда се връчва от Министерството на образованието и науката всяка година по повод 24 май.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Лодки на брега

По-малко от 300 останаха рибарите в Силистренско. С около двадесетина са намалели те през последната година, а за 7-8 години - с над 150. От десетилетия най-големият проблем за силистренските рибари е реализирането на уловената от тях риба. В Силистра за последно през далечната 1966 г. е имало кооперация „Шаран”, но тогава при други условия в..

публикувано на 11.12.19 в 13:46

Коледни картички от близо и далече

Народното читалище „Бялата лястовица 2018“ в Дулово продължава традицията да подарява картички. И през тази година фоайето в сградата на Община Дулово грейна с коледните картички, изработени от деца от цяла България. Участниците в детския коледен конкурс са 850 от 60 населени места от 85 учебни заведения. За да могат жителите и гостите на града да..

публикувано на 11.12.19 в 11:23

Райони без ток

В силистренските села Айдемир, Бабук, Майор Ценович и част от Богорово няма да има ток от 8,30 до 17,00 ч. днес, информират от електроразпределителното дружество. В селата Зафирово и Старо село до 15,00 ч. пък са възможни смущение в електрозахранването. Смущения през целия ден са възможни и в Шуменско – в районите на Каспичан, Нови пазар и селата..

публикувано на 11.12.19 в 07:26

Кмет подарява елхи

15 коледни елхи ще подари кметът на Силистра Юлиян Найденов на хората, ползващи социална подкрепа. Дръвчетата ще бъдат изпратени в центровете от семеен тип за деца и възрастни, в центъра за временно настаняване, в двата дома за възрастни хора, в дневните и почасовите центрове за социална интеграция и рехабилитация, както и в кризисния център.  

публикувано на 10.12.19 в 09:33
Силистра

Строят 16 социални жилища

Община Силистра подписа договор за изграждането на социални жилища в града. Проектът се финансира от Оперативната програма "Региони в растеж" и е на стойност над 1 327 000 лева. Планираната продължителност на дейностите е 30 месеца. Предвижда се строителство на 16 жилища за хора в неравностойно положение и последващи мерки за преквалификация,..

публикувано на 09.12.19 в 16:57

Търсят най-красивата украса

Конкурс за коледна украса „Празнична Силистра” обявява местната администрация. Желаещите трябва да изпратят до три снимки на външната или вътрешната коледна украса на сграда, дом, двор, витрина, тераса, междублоково пространство, магазин или ателие. Срокът за участие е до 14 януари. Фотосите ще бъдат публикувани на сайта на Община Силистра и на..

публикувано на 09.12.19 в 15:10

Нюкасълска болест до границата

Задължителна дезинфекция на всички автомобили, които преминават границата с Румъния през Силистра, е разпоредила Областната дирекция по безопасност на храните в дунавския град. Мярката се налага заради огнище на нюкасълска болест само на 11 км. от Силистра, в окръг Кълъраш. В индустриална ферма там са заразени близо 7000 птици, 4000 са мъртви...

публикувано на 09.12.19 в 11:24